Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Για να μην ξαφνιαζόμαστε όπως με τον Λεξ στη Νέα Σμύρνη...

Η δυναμική έναρξη μιας συναυλίας γεμάτης από νεανική ζωντάνια 

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε η 12η διοργάνωση του Street Mode Festival, που «αναγεννήθηκε» το βράδυ της Παρασκευής στο Sonic Arena στη Θέρμη -εξού το σαρδόνιο μότο «Back from the dead»- και έδωσε μια δυνατή γεύση στη Θεσσαλονίκη για το τι θα ζήσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής και όχι μόνο, ξεκίνησε το τριήμερο και από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, που άνοιξε τις πύλες του το Street Mode, οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, παρά τον καιρό που έχει γίνει πλέον… άκρως φθινοπωρινός.

Villagers of Ioannina city, Rack, Immune, Βέβηλος, Fundracar, Vlospa, Naxatras, Fun Lovin’ Criminals, Bad Movies, Dani Gambino και Dj the Boy είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των καλλιτεχνών που ανέβηκαν στις τρεις σκηνές του Street Mode, ανεβάζοντας τη «θερμοκρασία» στα ύψη και το κοινό από κάτω να τραγουδά με μία φωνή.

Με συνθήματα και χειροκροτήματα κύλησε η συναυλία του ράπερ Βέβηλου, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 22.30 και σε πολλές στιγμές προκάλεσε συγκίνηση. Αθυρόστομος μα και συναισθηματικός, ορμητικός και με κοινωνικό στίχο, κέρδισε δυνατό χειροκρότημα όταν μίλησε για τον Σεπτέμβρη, όπου «πεθαίνουμε δύο φορές», αφιερώνοντας ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του, το Σεζάριο στον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο.

** Τα παραπάνω είναι μέρος από το πληρέστατο ρεπορτάζ της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου στο thesstoday.gr. Το συνοδεύει πλήθος εικόνων. Ενδιαφέρον! Για να μάθουμε τα μουσικά ρεύματα, τα ονόματα, τα ακούσματα των νέων. Και για να μην ξαφνιαζόμαστε όπως όταν ανακαλύψαμε τον Λεξ ένα βράδυ εκπληκτικής κοσμοσυρροής στη Νέα Σμύρνη. Διαβάστε και δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο.