Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

«Εσύ δεν πρόκειται να ξανανέβεις σε λεωφορείο μου»

Το ότι κάποιοι οδηγοί των μπλε λεωφορείων οδηγούν επικίνδυνα είναι γνωστό. Ευτυχώς είναι οι λιγότεροι. Ωστόσο αυτοί οι λιγότεροι είναι αρκετοί για τα χειρότερα. Είναι η δεύτερη φορά που τραυματίζομαι μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Εχθές μπαίνοντας στο λεωφορείο δεν πρόλαβε καλά - καλά να κλείσει η πόρτα και ο οδηγός πάτησε γκάζι λες και δόθηκε η εκκίνηση στο ράλι Ακρόπολις. Έπεσα πάνω στις σιδερένιες μπάρες που υπάρχουν μπροστά από το ακυρωτικό μηχάνημα και τελευταία στιγμή πρόλαβα να πιαστώ για να μην πέσω. Όμως χτύπησα με δύναμη στον θώρακα και για λίγα λεπτά δεν μπορούσα να πάρω καλές αναπνοές.
Όταν κάπως συνήλθα απευθύνθηκα στον οδηγό - έναν νεαρό γύρω στα 35-40, με τα ακουστικά στα αυτιά που δεν είχε σταματήσει να μιλάει στο κινητό από την ώρα που μπήκα μέσα - και στην παρατήρησή μου για το συμβάν και τον τρόπο που οδηγεί, γύρισε, με κοίταξε με απύθμενο θράσος και μου είπε: «Κάτσε να σε δω καλά, ωραία, όταν θα σε πετυχαίνω στη στάση δεν θα σταματάω το λεωφορείο για να ανέβεις. Εσύ δεν πρόκειται να ξανανέβεις σε λεωφορείο μου». Στην ερώτησή μου εάν έφερε το λεωφορείο από το σπίτι του, γέλασε απαξιωτικά, με έγραψε και συνέχισε να οδηγεί σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Πριν από ένα μήνα τραυματίστηκα σοβαρά στο πόδι, αυτή τη φορά από απότομο φρενάρισμα του οδηγού. Δεν του είπα όμως τίποτα του ανθρώπου διότι δεν έφταιγε αυτός. Κάποιος καραγκιόζης μπροστινός οδηγός ΙΧ πήγε να περάσει με πορτοκαλοκόκκινο, δεν του βγήκε και πάτησε απότομα φρένο. Εχθές όμως το φταίξιμο ήταν ολόκληρο του οδηγού του λεωφορείου. Κι έτσι, μετά από μια μεγάλη μελανιά στο δεξί μου πόδι, έχω από χθες και μία δεύτερη στο πλάι του αριστερού μου θώρακα.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να σας πω τι τραβάνε καθημερινά οι ηλικιωμένοι και οι γυναίκες με μικρά παιδιά από αυτούς τους άθλιους και ακατάλληλους οδηγούς των δημόσιων συγκοινωνιών.

Χριστίνα Καπετενοπούλου 
(Από το fb)