Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Αν έβγαινα από το Survivor...

Πήγαινα Α’ Γυμνασίου κι έδινα εξετάσεις για να πάω στο αθλητικό σχολείο. Δίναμε εξετάσεις στο τένις κι όπως έφευγαν τα μπαλάκια και πήγα να τα μαζέψω, περπάτησα λίγο πιο γρήγορα και με είδε ο πρώην προπονητής μου κι επειδή ασχολούταν με το αγώνισμα, του άρεσε πολύ ο τρόπος που βάδισα.
- Τελείως τυχαία δηλαδή.
Εντελώς τελείως!
- Εσύ ήξερες, ότι υπάρχει το βάδην;
Όχι, δεν το είχα δει ποτέ!
- Και ήρθε και σου είπε τί; Ότι περπατάς ωραία;Ναι! «Θέλω να έρθεις στο γήπεδο, να σε προπονήσω στο βάδην». Εγώ δεν πήγα ποτέ! Είμαι από τους ανθρώπους, που αν μου πεις ότι πρέπει να κάνω κάτι, θα κάνω το αντίθετο. Δεν θέλω να μου επιβάλουν την γνώμη τους για κανένα λόγο. Όμως επέμενε πολύ. Ερχόταν στο μαγαζί και μιλούσε στους γονείς μου. «Πιστεύω πολύ στο παιδί, θέλω να έρθει στο γήπεδο να το προπονήσω». Εγώ έκανα δύο χρόνια για να πάρω την απόφαση. Στη Γ’ Γυμνασίου ξεκίνησα.

- Αυτά τα δύο χρόνια συνέχιζε να έρχεται ή βαρέθηκε κάποια στιγμή ο άνθρωπος;

Όχι, δεν βαρέθηκε. Κάθε φορά που έβλεπε τους γονείς μου, τους παρακαλούσε να μου πουν να έρθω. Εγώ εν τω μεταξύ, δεν πήγα ποτέ στο αθλητικό σχολείο. Όχι γιατί δεν πέρασα τις εξετάσεις, αλλά επειδή δεν με άφησε η μητέρα μου. Είχαν και κάποια φήμη τότε τα αθλητικά σχολεία…

*** 
- Πέρα από το οικονομικό, υπάρχει κάποια άλλου είδους βοήθεια;
Όχι, τι να υπάρχει. Από τον κόσμο μόνο. Θα σε κεράσουν έναν καφέ, ένα φαγητό, θα σε χαιρετήσουν στον δρόμο.
- Ναι, ωραία είναι αυτά, αλλά δεν μπορείς να βασιστείς.
Προφανώς. Αν έβγαινα από το Survivor, θα κέρδιζα περισσότερα πράγματα.
- Το σκέφτεσαι; Σ’ έχουν προσεγγίσει;|
Όχι. Δεν μ’ έχουν προσεγγίσει.|
- Να σε προσεγγίσουν;
Όχι, δεν θέλω. Κοίτα, δεν θα πω ποτέ ότι θα πάω ή δεν θα πάω κάπου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου έρθουν τα πράγματα ή τι στοίχημα μπορείς να βάλεις με κάποιον! Αλλά δεν το έχω στο μυαλό μου. Ούτε θέλω να βγάλω χρήματα για να κάνω πρωταθλητισμό. Στα δικά μας αγωνίσματα, δεν χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να κάνεις πρωταθλητισμό.

** Τα αποσπάσματα είναι από συνέντευξη που είχε δώσει Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο GWomen του gazzetta.gr τον περασμένο Φεβρουάριο. Η αθλήτρια του βάδην είχε δηλώσει ότι στόχος της «για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό του Μονάχου τον Αύγουστο, που είναι πιο πολύ στα μέτρα μου». Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.