Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Καταγγελία για Ευαγγελάτο και Πρώτο Θέμα από τους αναισθησιολόγους

«Με ασύστολο δημοσιογραφικό θράσος στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια για ιατρικά ζητήματα ασφάλειας ασθενούς και δαιμονοποιήθηκε ένας καθόλα υπεύθυνος αναισθησιολόγος», ενώ «η παρέμβαση της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας αποσιωπήθηκε, μια κρίσιμη ιατρική ειδικότητα αναιτιολόγητα και απρόκλητα συκοφαντήθηκε και η εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία για μια ακόμη φορά αμφισβητήθηκε». Με αυτήν την σκληρή ανακοίνωση εκφράστηκε η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία για τον τρόπο που το Πρώτο Θέμα και ο Νίκος Ευαγγελάτος (στην εκπομπή Live News του Mega) παρουσίασαν το περιστατικό που προέκυψε στο νοσοκομείου Μεσολογγίου όταν μία αναισθησιολόγος κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να ναρκώσει έγκυο για να ακολουθήσει τοκετός.
«Αποτελεί, πλέον, είδηση ρουτίνας η σοβαρή έλλειψη αναισθησιολόγων στα Νοσοκομεία της Χώρας. Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αναισθησιολόγος, η οποία εδώ και αρκετό καιρό είναι μια και μοναδική, αποσπασμένη από το Νοσοκομείο Αγρινίου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενήργησε στο συγκεκριμένο περιστατικό με αποκλειστικό και μόνο γνώμονα την ασφάλεια της ασθενούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση ανθρώπων επειδή έχει «σίγουρα μεγαλύτερη τηλεθέαση από την ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία και που αποτελούν την αιτία των φαινομένων, αποτελεί ωστόσο ευθεία βολή σε μια δοκιμαζόμενη ειδικότητα».
Στην κατάληξη της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι: «Θεωρούμε ότι οι δημοσιογράφοι που αβίαστα έδωσαν βήμα στην αστήριχτη και ανεύθυνη καταγγελία, στην παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας, οφείλουν να συμβάλουν στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των αναίτια θιγομένων παρουσιάζοντας τα γεγονότα ως αληθώς έχουν».