Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Λεπίδι Παντελή Μπουκάλα...

Ξυράφι ακονισμένο είναι το άρθρο στην ιστοσελίδα της Καθημερινής τού Παντελή Μπουκάλα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο –τον κάθε εκπρόσωπο της κάθε κυβέρνησης γενικά, αλλά και τον σημερινό ειδικά. Η θέση του εκπροσώπου, γράφει στο άρθρο-λεπίδι, απαιτεί ειδικές ικανότητες. Ο εκπρόσωπος «οφείλει να βλέπει κάθε μέρα θαύματα εκεί όπου οι πολλοί βλέπουν τραύματα: μεγάλα αποθέματα κυνισμού, έλλειψη δισταγμού, γερός έλεγχος των γελαστήριων μυών σου, για να μη σε προδώσουν όταν μηρυκάζεις για 18η φορά το ίδιο εξωφρενικό ψέμα, στοιχειώδης γνώση των τεχνασμάτων της εριστικής διαλεκτικής». 
Και δεν χρειάζεται, προσθέτει, να αποστηθίσεις από κάποιο περιληψάρι αρχαιοελληνική φιλοσοφία με καθυστέρηση δεκαετιών. «Αρκεί να αποστηθίσεις από κάποιο περιληψάρι τις οδηγίες που δίνει ο Τζόναθαν Σουίφτ στην "Τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας'' ή ο Αρθούρος Σοπενάουερ στην "Τέχνη τού να έχεις πάντα δίκιο"».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος γίνεται συγκεκριμένος: «Ακριβώς στον έναν χρόνο της θητείας του, ο κ. Γιάννης Οικονόμου έχει αποδείξει πως ήταν αυτός που αναζητούσε εξαρχής ως εκπρόσωπό του ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Το "δεν ορρωδεί προ ουδενός" μοιάζει να ειπώθηκε για την εξοχότητά του, πλην όχι προς έπαινο».
Ο Παντελής Μπουκάλας αναγγέλλει τη συνέχεια του θέματός του για αύριο.

** Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο