Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Το απίθανο ιμέιλ-απάντηση παρόχου...

...σε διαμαρτυρία-παράπονο καταναλωτή 

Τον βρήκε στο τηλέφωνο σε ώρα προσωπικής θερινής ησυχίας, πολύ κοντά –μόλις δέκα λεπτά– από τη λήξη των ωρών κοινής ησυχίας. Ο τηλεφωνικός εισβολέας είναι αρχικά τυπικός. «Ονομάζομαι τάδε και τηλεφωνώ από την τάδε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. Θέλω να σας προτείνω...» «-Αλλαγή παρόχου;» «Μάλιστα». «-Ευχαριστώ πολύ, δεν με ενδιαφέρει». «Μα δεν με ακούσατε;» «-Να ακούσω τι;» «Την προσφορά μου». «-Εφόσον δεν με ενδιαφέρει, γιατί να ακούσω;» «Ακούστε πρώτα». «-Όποια και να είναι η προσφορά δεν θα αλλάξω πάραχο. Μου έχουν γίνει δεκάδες προσφορές, δεν άλλαξα, δεν θα αλλάξω ούτε τώρα». «Μα ακούστε τι θα προτείνω». Ο άνθρωπος σκέφτεται να τον ρωτήσει ότι αν του ζητούσε να αγοράσει το σπίτι του, που δεν το πουλάει, θα έπρεπε οπωσδήποτε να ακούσει την προσφορά του; Ακυρώνει τη σκέψη γιατί δεν θέλει να μπλέξει σε άλλα λόγια. 

Ο μέχρι τότε τυπικός τηλεφωνικός εισβολέας γίνεται επιθετικός, κάτι μουρμουράει (μπορεί και βλαστήμια) και κλείνει αγενέστατα το τηλέφωνο πριν  ο προσβαλλόμενος αποσώσει την τελευταία του σύντομη φράση.

Ο άνθρωπος βρίσκει το ιμέιλ της εταιρείας και γράφει μια ευγενική παρατήρηση για τη συμπεριφορά του πιεστικού συνεργάτη της, χωρίς να αναφέρει το όνομα του τελευταίου -ούτε καν σε ποιον αριθμό τηλεφώνησε. Το οφείλει για την προστασία των επόμενων θυμάτων. Και για τον πολιτισμό… Την άλλη μέρα η εταιρεία απαντά με ένα εξίσου ευγενικό αλλά αλλ’ αντί άλλων ιμέιλ. Πραγματικά εξωφρενικό. Το οποίο γράφει τα εξής: 

«Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε,
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ........
Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.
Να σας υπενθυμίσουμε πως μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών όλο το 24ωρο στο .........*. Για κλήσεις από εξωτερικό ή κινητό στο ........
*Η χρέωση για κλήση στο ..... εξαρτάται από τον τιμοκατάλογο του παρόχου τηλεπικοινωνιών που συνεργάζεστε.
Με εκτίμηση,
Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών ....»


Απάντηση κυριολεκτικά στον αυτόματο. Δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο να πουλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιονδήποτε αγενή ή πιεστικό συνεργάτη τους. Μιλούν χωρίς να ακούν, εισβάλλοντας τηλεφωνικά σε όποιο σπίτι τυχαία επιλέγουν.  Όποια ώρα εκείνοι θέλουν. Χωρίς να έχουν το δικαίωμα. 

Ζώντας στον κόσμο τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου