Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Τις εφημερίδες θα τις έγραφαν εκδότες

Εμείς να δεις, Ιωάννα Μάνδρου!

Η Ιωάννα Μάνδρου ενοχλημένη επειδή χρησιμοποιήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων στο θέμα Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη δηλώνει, πέρα από συγγνώμη, ότι «νιώθει την ανάγκη να φύγει από αυτό το επάγγελμα». Εμείς να δεις! 
Βέβαια, αν όσοι δημοσιογράφοι που μετέχουν ακούσια ή εκούσια στη διασπορά ψευδών ειδήσεων έφευγαν από τον χώρο, τις εφημερίδες θα τις έγραφαν οι εκδότες και στα δελτία θα έβγαιναν οι καναλάρχες. Όχι, βέβαια, πως έτσι θα μειώνονταν τα ψεύδη. Εκδότης ήταν εκείνος που έγραψε πριν από χρόνια ολόκληρο φανταστικό ρεπορτάζ ότι ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Ερντογάν, ενώ αυτός δεν είχε μετακινηθεί καν από την πατρίδα του ακυρώνοντας το προγραμματισμένο ταξίδι.
Και για να μην γίνονται παρανοήσεις. «Το εμείς να δεις!» στο «νιώθω την ανάγκη μα φύγω από αυτό το επάγγελμα» δεν σημαίνει ότι «εμείς να δεις» πόσο θέλουμε να φύγει η κυρία Μάνδρου, αλλά «εμείς να δεις» πόσο θα θέλαμε φύγουμε οι ίδιοι όταν αυτό το επάγγελμα γέμισε από προπαγανδιστές, παρατρεχάμενους, κομματάρχες, υμνητές, ομαδάρχες, ταγμένους και ενταγμένους. Και όχι μόνο στην πολιτική, αν καταλαβαινόμαστε…