Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

«Ομοφωνία» πρωτοσέλιδων για το Gay Pride και «αφωνία» άλλων...

Δυο ημερήσιες εφημερίδες τής ίδιας εκδοτικής επιχείρησης, του Ομίλου Φιλιππάκη συγκεκριμένα, που έχουν διαφορετικό αναγνωστικό κοινό και διαφορετικές δημοσιογραφικές κατευθύνσεις, κυκλοφορούν σήμερα με «ομοφωνία» στα βασικά πρωτοσέλιδα θέματά τους που είναι μάλλον αποδοκιμαστικά για το γεγονός που προβάλλουν. Η πολιτική (και αντιπολιτευτική από δεξιά) Δημοκρατία έχει τίτλο «Παρέλαση κομμάτων στο Gay Pride» και κάνει λόγο στον υπέρτιτλο για «Υπερβολικό προεκλογικό γλείψιμο στους ομοφυλόφιλους για να μαζέψουν ψήφους». Στον υπότιτλο η Δημοκρατία γράφει (με πολύ στενεμένα γράμματα για να χωρέσουν πολλές λέξεις σε μια αράδα) ότι «Το Μαξίμου έστειλε όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς να φωτογραφηθούν στο Σύνταγμα», ενώ θεωρεί ότι «Προκαλεί ο Τσίπρας που προσφέρει απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση για τους ΛΟΑΤΚΙ, αλλά αρνείται να πράξει τον ίδιο στα εθνικά θέματα». Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ "έστησαν" και δικά τους περίπτερα».

Η τελείως διαφορετικής ύλης (με γκόσιπ και «κοινωνικά» θέματα) Espresso, στον βασικό της τίτλο γράφει «Gay Pride με τα αγόρια του Μαξίμου» και στον υπέρτιτλο επισημαίνει ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν «Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη», ενώ ο υπότιτλος συμπυκνώνει μερικά από τα στοιχεία του ρεπορτάζ: «Η λευκή βερμούδα, το μήνυμα στο μπλουζάκι του Πατέλη και οι εμφανίσεις Γεραπετρίτη, Σκέρτσου, Γιατρομανωλάκη».

Όπως και να έχει, οι δυο εφημερίδες πρόβαλαν με τον τρόπο τους το θέμα της χθεσινής ημέρας για τους δικούς τους λόγους. Από τις υπόλοιπες είχαν πρωτοσέλιδο χτύπημα για το γεγονός μόνο η Εφημερίδα των Συντακτών («Δυνατό μήνυμα υπερηφάνειας και ισότητας»), η On Time («Στο Gay Pride Τσίπρας, υπουργοί και στελεχάρες του Μαξίμου») και η Ελεύθερη Ώρα''Υπερήφανοι'' για τους γκέι, αλλά αγνόησαν τη γιορτή του πατέρα»). Δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην πρώτη τους σελίδα (πλήρης «αφωνία» εδώ, παρά τις πολιτικές παρουσίες στην εκδήλωση) Τα Νέα, ο Ελεύθερος Τύπος, η Εστία, η Κόντρα, το Manifesto, ενώ μάλλον παραδόξως δεν έχει το θέμα η Star Press.