Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Στο φως «Τα μυστικά τού Μπάκιγχαμ»

Αρχίζει στο Open το αποκαλυπτικό αγγλικό ντοκιμαντέρ - Αρχή με τη συνέντευξη της Νταϊάνας στο BBC που
 ταρακούνησε το Παλάτι 

Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά τού Μπάκιγχαμ» έρχεται κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Αυτή την Κυριακή, 26 Ιουνίου στις 20:00, αποκαλύπτεται σε πρώτο πλάνο πώς η συνέντευξη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα άλλαξε ό,τι ήταν δεδομένο μέχρι τότε για τη βασιλική οικογένεια. Πώς η Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να μιλήσει στον Μάρτιν Μπασίρ, τον δημοσιογράφο του BBC, ο οποίος χρησιμοποίησε δόλιες μεθόδους για να πετύχει το τηλεοπτικό γεγονός του 20ου αιώνα, που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. «Τα μυστικά τού Μπάκιγχαμ» ανοίγουν τις πύλες του παλατιού και αποκαλύπτουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του. Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι το αποκορύφωμα μιας δεκαοχτάμηνης έρευνας, η οποία εξερευνά τις πιο συναρπαστικές περιόδους της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Με πρόσβαση στο Εθνικό Αρχείο του Λονδίνου, στα Αρχεία Τσώρτσιλ και όχι μόνο, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ακυκλοφόρητο υλικό, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα και φωτογραφίες καθώς και πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο αρχειακό υλικό, όπως προσωπικά γράμματα και σελίδες του ημερολογίου της Βασίλισσας, που φέρνουν στο φως συγκλονιστικές ιστορίες σχετικά με τη βασιλική οικογένεια. Περιλαμβάνονται αποκλειστικές συνεντεύξεις ειδικών σε θέματα της βασιλικής ιστορίας, δημοσιογράφων και ιστορικών, οι οποίοι καταρρίπτουν φήμες με αδιάσειστες αποδείξεις.

Ανάμεσα στις ιστορίες που θα δούμε βρίσκεται η εφ’ όλης της ύλης θρυλική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η ερωτική ζωή του Πρίγκιπα Φίλιππου, η πραγματική άποψη της Βασίλισσας Ελισάβετ για τους Πρωθυπουργούς της, ενώ κάθε επεισόδιο αποκαλύπτει πώς το Παλάτι αναγκάστηκε αρκετές φορές να καλύψει σκάνδαλα δεκαετιών.

Στο πρώτο επεισόδιο την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20:00 θα δούμε πώς η συνέντευξη που παραχώρησε το 1995 η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στο BBC ταρακούνησε συθέμελα το Παλάτι και είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο με τις απροσδόκητες αποκαλύψεις που έκανε. Aπό συνεντεύξεις ειδικών παρακολουθούμε πώς μέσα από πλαστογραφημένα έγγραφα, τα οποία έδειχναν απειλητικά για την οικογένεια της Νταϊάνα, η ίδια πείστηκε να δώσει τη συγκλονιστική συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε την άποψή της για την πιθανή παραίτηση της Βασίλισσας από τον θρόνο, τις προθέσεις του Πρίγκιπα Κάρολου να παντρευτεί κάποιο μέλος του προσωπικού, αλλά και τους δικούς της φόβους για την ίδια τη ζωή της. 

** Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.