Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Άγριες Μέλισσες: Μια βραδιά στον Αρναούτογλου με μεγάλα ποσοστά

Οι Άγριες Μέλισσες την τριετία της τηλεοπτικής ζωής τους «πούλησαν» τρελά. Είχαν ασυνήθιστα νούμερα τηλεθέασης τις δυο πρώτες χρονιάς και κάπως χαμηλότερα (αλλά όχι αμελητέα) στην περίοδο που λήγει, καθώς μπήκαν στην κούρσα δυο δυνατά άλογα, ο Σασμός και η Γη της Ελιάς. Τα  σίριαλ του Alpha και του Mega αντιστοίχως, ακολούθησαν τον ποιοτικό δρόμο που χάραξε η καθημερινή παραγωγή τού Αντένα από το φθινόπωρο του 2019. Οι Άγριες Μέλισσες, είχαν και τρωτά, είχαν και δυσεξήγητες προχειρότητες κάποιες φορές, αλλά η γενική εικόνα ήταν εξαιρετική, κάποιες φορές συναρπαστική, ενώ υπήρξαν και σκηνές που θα μπορούσαν να αποτελούν κομμάτια κινηματογραφικών ταινιών τέχνης.

Χώρια από όλα αυτά, οι υψηλού επιπέδου ερμηνείες τής πλειοψηφίας των ηθοποιών, σε πρωταγωνιστικούς και μη ρόλους, η προσεγμένη μουσική επένδυση και η σεναριακή (σε επίπεδο… σεμιναριακό) ευρηματικότητα με αλλεπάλληλες ανατροπές, κράτησαν το ενδιαφέρον ακόμα και στην τρέχουσα περίοδο κατά την οποία, με αίτημα του καναλιού, τράβηξαν την ιστορία όσο μπορούσαν –με ό,τι ενδεχομένως αρνητικό να σημαίνει αυτό για την απαιτητική εικόνα του. Έτσι, η σειρά που άρχισε στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου.

Στις Άγριες Μέλισσες χτίστηκαν καριέρες –ιδιαίτερα πολλών ηθοποιών. Οι οποίοι είτε υπήρχαν χρόνια στον χώρο, αλλά τους γνώριζαν μόνο οι παρεπιδημούντες στην τηλεοπτική γειτονιά είτε άλλοι που είχαν λιγότερα χρόνια παρουσίας και φέτος βρήκαν δουλειά σε αξιόλογα θεατρικά σχήματα, ακόμα και σε παραστάσεις αρχαίου δράματος που δεν είναι και το πιο εύκολο για έναν ηθοποιό.

Η βραδιά στον Αρναούτογλου

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο τελευταίο The 2Night Show της περιόδου, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου προσκάλεσε ένα πολύ μεγάλο μέρος ηθοποιών, και άλλων συντελεστών, που πέρασαν από τις Άγριες Μέλισσες με πρώτους, ή όχι και τόσο πρώτους, ρόλους. Οι ηθοποιοί εναλλάσσονταν για να χωρέσουν όλοι στο περίπου δίωρο της εκπομπής. Ανάμεσά τους ήταν και ο σκηνοθέτης τής σειράς, ο Λευτέρης Χαρίτος, που αποθεώθηκε σχεδόν από όλους και… υπέμεινε σεμνά έναν καταιγισμό εγκωμίων για το ταλέντο και τον ήπιο τρόπο δουλειάς και συμπεριφοράς του –τελείως διαφορετικό από εκείνον των  «σκληρών παιδιών» τής σκηνοθεσίας που επαίρονται για την αυστηρότητά τους.

Η εκπομπή άρχισε, σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen, 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε ένα λεπτό πριν από τις 2 τα ξημερώματα (0:13 έως 1:59 αναφέρει το δελτίο).
To The 2Night Show της Τετάρτης σημείωσε ίσως τα υψηλότερα ποσοστά όχι μόνο της περιόδου, αλλά της ζωής του στον Αντένα, καταγράφοντας στο σύνολο 25,6% , ενώ στο κοινό ηλικίας 18-54 είχε 23,6%. Το ποσοστό τού συνόλου ήταν μεγαλύτερο από εκείνο του  επεισοδίου των Μελισσών που προηγήθηκε χθες και το οποίο κατέγραψε 24,9% και είχε 25,2% στο δυναμικό κοινό.  Στην κατηγορία των γυναικών ηλικίας 15-24 σημίωσε το εντυπωσιακό 50,5%.

Και  μια σύγκριση: Τη Δευτέρα το 2Night Show είχε 19,9% στο σύνολο και 19,7% στις ηλικίες 18-54, ενώ την Τρίτη (με φιλοξενούμενο τον Γιώργο Παπαδάκη) έφτασε στο 16,8% και 15,1% αντιστοίχως.