Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Οι... μέντες του Βουλαρίνου και το υπονοούμενο της σιχασιάς

Το χιούμορ του Μάνου Βουλαρίνου είναι χονδροειδές, επαναλαμβανόμενο και κακόγουστο –κακόγουστο τουλάχιστον για μια κατηγορία ανθρώπων μεταξύ των οποίων και εμείς. Όπως και να έχει αρέσει σε ένα κοινό, μάλλον μεγάλο, αν κρίνουμε από τις δουλειές που έχει ο «χιουμορίστας» δημοσιογράφος και συνεπώς περί γούστου και προτιμήσεων δεν μας πέφτει λόγος. Όμως, το χειρότερο από όλα είναι ότι συχνά το χιούμορ του γίνεται χυδαίο, σεξιστικό και προσβλητικό. Πρόσφατο παράδειγμα –από όσο τουλάχιστον εμείς έτυχε να ακούσουμε– είχαμε την προηγούμενη Παρασκευή, την ώρα που εμβόλιμα στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Σκάι βγήκε ο Δημήτρης Κολιομιχάλης για το ρεπορτάζ σχετικά με την κίνηση στους δρόμους. Ο ρεπόρτερ μίλησε για το κυκλοφοριακό στον Πειραιά, στο Παγκράτι, σε άλλες περιοχές και έφτασε στου Ζωγράφου όπου, όπως είπε, υπήρχε πρόβλημα λόγω της συγκέντρωσης φοιτητών.

Ο Βουλαρίνος διέκοψε το ρεπορτάζ τού συναδέλφου του, αγνοώντας τη δεοντολογία, και ειρωνεύτηκε την κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει τον νόμο που ψήφισε. «Εκτός», είπε – και εδώ είναι η χυδαιότητα– «αν η κυβέρνηση μυρίζει μέντες». Και για να γίνει πιο κατανοητή η σιχασιά τού υπονοούμενου περί αερίων, σε ώρα μάλιστα υψηλής ακροαματικότητας, έσπευσε να διευκρινίσει: Δηλαδή η κυβέρνηση, μπροστά στις κινητοποιήσεις «αφήνει αέρια που μυρίζουν μέντα».

Η χυδαιότητα του Σαββάτου 

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο, η χοντράδα και η χυδαιότητα ήρθε με το χιούμορ που έκανε σχετικά με τη μη άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που του υπέβαλε ηλικιωμένος επειδή, όπως είπε, κρέμα που του πούλησε και η οποία «υποσχόταν... στύση» δεν απέδωσε. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένος διευκρίνισε ότι «ήταν μελανζέ, ήταν μελάτος και μετά την κρέμα».