Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Τι έχει συμφωνήσει με τον Αλαφούζο;

Οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου, ένα σχόλιο, ένα βίντεο και η άποψη του Harddog ως υποσημείωση...

Η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι το πρόβλημά του και οι συγκρίσεις με το ένδοξο παρελθόν είναι επικίνδυνες σύμφωνα με τον προπονητή των «πράσινων», Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρόκειται για άποψη που δεν αρμόζει σε τέτοιο σωματείο και έρχεται σε αντίθεση με την προ ημερών δήλωση του Δημήτρη Σαραβάκου (παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟ). Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0) ο Γιοβάνοβιτς χαμήλωσε τον πήχη των μελλοντικών προσδοκιών του κυπελλούχου Ελλάδας του 2022. Ο προπονητής του συλλόγου του τριφυλλιού θεωρεί ότι ήταν λάθος η δήλωση του Σαραβάκου (μεγάλη δόξα του ΠΑΟ) στις 14-5-2022 σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟ έχει μεγάλη ιστορία και δεν πρέπει να πανηγυρίζουν οι φίλαθλοί του επειδή μετά από χρόνια θα παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ακόμη υποστήριξε ότι ο Σαραβάκος θα έπρεπε να είχε πει το ίδιο και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για κάποιο λόγο δεν το έκανε. Σε αυτό το βίντεο απάντησε σε ερώτηση του Χρήστου Παπαθεοφάνους (δημοσιογράφος του new-economy.gr) που αφορούσε τη δήλωση του Σαραβάκου και όχι μόνο. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Σέρβος τεχνικός είχε δηλώσει ότι για τον Παναθηναϊκό είναι πρόβλημα η ιστορία του και το επανέλαβε επί της ουσίας στην αρχή της απάντησης που έδωσε στο ερώτημα του Χρήστου Παπαθεοφάνους.
Το πιο περίεργο απ’ όσα είπε είναι ότι αν του έλεγαν πάρε όσα λεφτά θέλεις για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα του επόμενου χρόνου, ήδη θα είχε μπει σε αεροπλάνο για να πάει στο σπίτι του στην Κύπρο. Τι εννοούσε; Τι έχει συμφωνήσει με τον Αλαφούζο; Κρύβουν κάτι οι δηλώσεις του; Μήπως για αυτό ανανέωσε το συμβόλαιό του; Τις επόμενες ημέρες Γιοβάνοβιτς και Αλαφούζος πρέπει να μιλήσουν δημόσια για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

** Από το new-economy.gr. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο στο τέλος του κειμένου με την ερώτηση του Χρήστου Παπαθεοφάνους. 

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ HARDDOG:

Οι πράξεις και τα λόγια

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί για τα ελληνικά δεδομένα τεράστιο μέγεθος και για τα ευρωπαϊκά μια δυνατή παρουσία του παρελθόντος. Αλλά αυτός ο σπουδαίος σύλλογος έχει συρρικνωθεί. Είναι μια αυτοκρατορία που έχει παρακμάσει. Και αυτό έγινε και επί των ημερών Αλαφούζου που έχει κάνει καταστροφικά λάθη. Νομίζουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς στην απάντησή του στο βίντεο είναι σαφής. Πιστεύει σε αυτήν τη ομάδα, όπως πιστεύει στη μεθοδικότητα και στη δουλειά βήμα βήμα. Παραδέχεται ότι με την ευρωπαϊκή έξοδο και την κατάκτηση του Κυπέλλου ο πήχης έχει ανέβει. Δεν αφήνει με τις δηλώσεις του περιθώριο για επιείκεια στα  πισωγυρίσματα. Είναι σοβαρός προπονητής που αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και τις επικίνδυνες υποσχέσεις.
Ο σύλλογος προέρχεται από πολυετή στραπάτσα που δεν διορθώνονται πατώντας ένα κουμπί. Αυτό δεν σημαίνει ότι την επόμενη περίοδο ο στόχος του δεν μπορεί να είναι ακόμα και ο τίτλος. Όμως δεν το λες, δεν το φωνάζεις. Το υποστηρίζεις με ΔΟΥΛΕΙΑ και με ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ οι οποίες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Θα ήταν εύκολη, αλλά και πολύ επικίνδυνη η υποσχεσιολογία για έναν οργανισμό που προέρχεται από πολυετή αγκύλωση και μόλις τώρα αρχίζει να βαδίζει.
Και κάτι ακόμα: Οι δηλώσεις Σαραβάκου είναι πολύ κοντά με τις δηλώσεις Γιοβάνοβιτς μετά τη νίκη στο Καραϊσκάκη. Υπάρχει κοινή αντίληψη, αν όχι ταύτιση. Θυμηθείτε τι είπε μετά από το 2-1 τού Φαλήρου: «Όταν είμαστε στον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά τόσους βαθμούς δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να χαιρόμαστε. Δεν το βλέπω έτσι, δεν είναι αυτό που μπορεί να με ικανοποιήσει. Δεν ξέρω για τους φιλάθλους, εγώ θα ήθελα να είμαστε η ομάδα που θα παλεύει για το πρωτάθλημα. Δύο νίκες ή δυο ισοπαλίες (σημ.: στον απολογισμό των αγώνων με τον Ολυμπιακό) δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει».
Κατά τα άλλα και εμείς περιμένουμε να μάθουν με τι έχει συμφωνήσει με τον Αλαφούζο. Από τις πράξεις το περιμένουμε, όχι από τις δηλώσεις. Οι πράξεις μιλάνε και λένε την ουσία. Τα λόγια λένε λόγια...