Τρίτη 31 Μαΐου 2022

«Τρίτο πρόσωπο» πιθανολογείται για τις εκλογές της ΕΙΗΕΑ

Έντονες είναι οι ζυμώσεις για τις εκλογές στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στις οποίες ο νυν πρόεδρος Αλέξη Σκαναβής, του Ελεύθερου Τύπου, θα έχει ως διεκδικητή της διαδοχής τον Νίκο Χατζηνικολάου της Real News. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται εντατικά συζητήσεις με μέλη της Ένωσης η οποία προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση και ισχύ ώστε να επηρεάσει θετικά τις κινήσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της έντυπης Ενημέρωσης. Τελευταία αναφέρεται σε δημοσιογραφικούς κύκλους η πρόθεση «τρίτου προσώπου», με σημαντική στήριξη, για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΕΙΗΕΑ. Αν τελικά η πρόθεση εξελιχθεί σε δήλωση υποψηφιότητας, θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη και θα διαταράξει τις ισορροπίες στις αρχαιρεσίες στις οποίες θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι ιδιοκτήτες σαράντα εντύπων. 

Η Ένωση έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει πολλές εφημερίδες πέραν των ημερησίων. Τα μέλη της εκδίδουν τα παρακάτω έντυπα, με τη σειρά που αναφέρονται στο σάιτ της ΕΙΗΕΑ:

Αυγή, Ριζοσπάστης, Λογος, StarpressΏρα των Σπορ, Ώρα των σπορ Δευτέρας, Λοιπόν, Ναυτεμπορική, Βραδυνή, Real News, Παραπολιτικά, Εστία, Δημοκρατία, Κυριακάτικη Δημοκρατία, Espresso, Ορθόδοξη Αλήθεια, Πρώτο Θέμα, Documento, Κεφάλαιο, Το Ποντίκι, Καρφί, Κιβωτός της Ορθοδοξίας, Ελεύθερη Ωρα, Ελεύθερη Ώρα Κυριακής, Το Παρόν, On Time, Sportday, Sportday Δευτέρας, Κόκκινος Πρωταθλητής, Κόκκινος Πρωταθλητής Δευτέρας, Φως των Σπορ, Φως των Σπορ Δευτέρας, Kontra News, Κυριακάτικη Κontra Νews, Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής, Τα Νέα, Το Βήμα της Κυριακής, Livesport, Livesport Δευτέρας.