Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Παρέλαση ποινικολόγων...

Και ακολουθούν οι ψυχολόγοι... 

Στα τηλεοπτικά δελτία που σταλάζουν καθημερινά, σε τοξικές δόσεις, αίμα, θάνατο, μουντίλα, κινδυνολογία και, όποτε έχουν την ευκαιρία, ροζ σταγόνες σκανδάλων, είναι λογικό να γίνεται παρέλαση ποινικολόγων. Πόσους τέτοιους βλέπουμε αθροιστικά την εβδομάδα –παλιούς και νέους, φτασμένους και ανερχόμενους, τηλεοπτικά καθιερωμένους και αγωνιζόμενους να καθιερωθούν; Πάμπολλους! Σε μια εποχή εγκλημάτων και ανομίας, ο κλάδος των ποινικολόγων ανθεί. Υπάρχουν ποινικολόγοι που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν για δυο και τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Τόση δουλειά!

Το ερώτημα είναι ποιοι έχουν και πληρώνουν τα  βαριά κασέ δυνατών νομικών. Με τι βαλάντια; Και έως ποιο ύψος φτάνουν αυτά τα κασέ; Τα οποία προφανώς μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και η τηλεοπτική παρουσία νομικών τηλεπροσώπων.

Για να μη μιλήσουμε και για τους ψυχολόγους που έχουν γίνει σχεδόν μόνιμοι συνεργάτες των καναλιών –τόσο συχνά που εμφανίζονται. Για να κάνουν τι; Εκ του μακρόθεν αξιολογήσεις της ψυχικής κατάστασης πρωταγωνιστών σε παρανομίες και εγκλήματα. Πόσο επιστημονικό και πόσο έγκυρο είναι αυτό;

Μέσα στους τηλεπιστήμονες μην ξεχάσουμε και τους ιατροδικαστές που το τελευταίο καιρό έχουν και αυτοί πέραση.