Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ο Σερβετάς και το (σοβαρό;) in.gr

Το εκ των κορυφαίων σάιτ δεν άφησε την αλήθεια να του χαλάσει μια «ωραία ιστορία» – Μια χαρά είναι ο παρουσιαστής

Στα σάιτ που κλέβουν με παραπλανητικούς τίτλους τα κλικ δεν υπάρχει ντροπή. Δεν τα νοιάζει που λειτουργούν αντιδημοσιογραφικά όταν οι τίτλοι δεν αντιστοιχούν στο κείμενο. Και καλά, αν η ιστοσελίδα είναι από τις δευτερεύουσες,

αυτές με τα φτηνά κόλπα, την αγνοείς διαβάζοντας την προβολή τού θέματος που έχει τίτλο «Γιάννης Σερβετάς: Εκτός "Ράδιο Αρβύλα" ο παρουσιαστής; – Η κατάσταση της υγείας του» (ένα ερωτηματικό). Δεν την πατάς και δεν πατάς πάνω στο λινκ για να δεις το κείμενο. 

Στο δημοσίευμα έχει αφαιρεθεί το δεύτερο υστερόγραφο 
Όταν όμως διαβάζεις στο εκ των κορυφαίων σε επισκεψιμότητα και έγκυρο in.gr «Γιάννης Σερβετάς: Εκτός "Ράδιο Αρβύλα" ο παρουσιαστής – Τι έχει συμβεί» (χωρίς καν ερωτηματικά), το παίρνεις στα σοβαρά και ανοίγεις να δεις. Και βλέπεις τι; Ότι ο Νο 2 τού Ράδιο Αρβύλα σε ανάρτησή του στο Instagram, την Τετάρτης (26/1), ανακοίνωσε ότι δεν θα πήγαινε την ίδια μέρα στον ραδιοσταθμό των βασικών συντελεστών του «Αρβύλα», το Imagine 89.7, επειδή είχε «κάτι ρίγη, κάτι αδυναμία, κάτι σαν να ανεβάζω πυρετό» και θα πρόσεχε λίγο.

Το δημοσίευμα του in.gr, μολονότι αναφέρει για τον παρουσιαστή ότι «έκανε τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό αλλά θα υποβληθεί σε νέο για να το επιβεβαιώσει», αρχίζει με το «Ώρες αγωνίας περνά ο Γιάννης Σερβετάς». Το πιστεύετε; Ώρες αγωνίας μετά από το πρώτο τεστ που ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Αν αυτό θα σας φαινόταν υπερβολικό από μικρό σάιτ, στο μεγάλο, στο in.gr, το πανομοιότυπο δημοσίευμα έχει και κάτι τερατώδες. Η ιστοσελίδα τού μεγαλύτερου μιντιακού ομίλου δημοσιεύει ολόκληρη την ανάρτηση του Σερβετά, αλλά εξαφανίζει το ένα από τα δύο υστερόγραφα που πληροφορεί ότι θα είναι «το βράδυ κανονικά στην Αρβύλα από ό,τι φαίνεται»!

Η ανάρτηση Σερβετά με τα δύο υστερόγραφα
Αλλά αυτή η ξεκάθαρη αναφορά δεν απέτρεψε τον συντάκτη (και τον αρχισυντάκτη;) του σοβαρού in.gr να γράψει στον τίτλο: «Εκτός "Ράδιο Αρβύλα" ο παρουσιαστής». Απλώς, αφαίρεσε (ΑΦΑΙΡΕΣΕ!) το διευκρινιστικό υστερόγραφο υπακούοντας στον παραδημοσιογραφικό νόμο που συμβουλεύει: «Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάει μια ωραία ιστορία». 


Το βράδυ της Τετάρτης ο Σερβετάς ήταν παρών στο Ράδιο Αρβύλα, και όχι εκτός εκπομπής όπως έγραφε το «έγκυρο» σάιτ. Βέβαια, και την Πέμπτη το τρίο ς εμφανίστηκε πάλι ακέραιο. Μια χαρά είναι όλοι. Μια χαρά και ο Σερβετάς -και ας προσπαθούν να παραπλανήσουν οι τίτλοι κάποιων σάιτ,   

**Πατήστε με τον κέρσορα στις δυο αποσπάσματα για να τα διαβάσετε μεγεθυμένα και ευκρινή.