Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Οι καταληψίες του Συντάγματος, η Αράχοβα και ο ρεπόρτερ Πετράκος

Οι Πακιστανοί, λοιπόν, που κατέλυσαν την καρδιά τής Αθήνας και της Ελλάδας Εάλω η χώρα» γράφτηκε σε πρωτοσέλιδο για την πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα) γκρέμισαν το τείχος κατά της covid που με υπομονή, ευταξία και κοινωνική ευθύνη είχαμε ορθώσει οι νομοταγείς αυτόχθονες. Ευτυχώς που οι αμύντορες του έθνους και της τιμής του ανέλαβαν να απαντήσουν στην «πρόκληση». Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για «εισβολείς» που «απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς», ενώ ο Γρηγόρης Πετράκος μάς θύμισε ότι «απαγορεύτηκε στους Έλληνες να είναι όρθιοι στα μαγαζιά» ή ότι η ελληνική αστυνομία έκανε «εκστρατεία» μέσα στις γιορτές «για να πιάσει τους Έλληνες που δεν τηρούν τα μέτρα». 

Ο αοιδός, είδε με τα ματιά του γιατί ήταν παρών, λέει, «πάνω από 300.000 άντρες (αυστηρά) όλων των φυλών (πλην της Ελληνικής) να κάνουν όλα όσα μας απαγορεύονται». Τους είδε όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και στο Θησείο, το Μοναστηράκι, την Ακρόπολη, την Ομόνοια και στους «κεντρικούς και παράπλευρους δρόμους». Έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ ο Πετράκος και ενημερώθηκε ως άνθρωπος που μπορεί να γίνει πολιτικός αύριο μεθαύριο. Αλλά δεν ξέρει, ή δεν θέλει να μάθει, ότι η ελληνική επαρχία στενάζει φέτος όχι από τους «εισβολείς» αλλοδαπούς, αλλά από την έλλειψη εργατικών χεριών. 

Οικτίρουν την τύχη τους μικροί και μεγάλοι ελαιοπαραγωγοί που δυσκολεύονται στο μάζεμα της ελιάς, καθώς τα μέτρα έχουν κάνει δύσκολη τη χρησιμοποίηση αλλοδαπών –των φτηνών πάντα αλλοδαπών που έχουν στηρίξει με τον κάματό τους την ελληνική οικονομία. Ας επεκτείνει το ρεπορτάζ του στην Κρήτη, στην Ηλία, στη Μεσσηνία, να ακούσει και να μάθει πόσο χρήσιμοι, πόσο εκμεταλλεύσιμοι, είναι οι «καταληψίες» τής Αθήνας και πόσο πολύ λείπουν φέτος από την επαρχία. 

Ο Πετράκος έκανε και παραλληλισμό με τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν εναντίον του επειδή στην κηδεία τού Γιώργου Τράγκα εμφανίστηκε –επιδεικτικά και προκλητικά λέμε εμείς– χωρίς μάσκα, ενώ αυτοί, οι Πακιστανοί, βρέθηκαν χωρίς μέτρα να διασκεδάζουν στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνοι, όμως, τουλάχιστον έδωσαν εξηγήσεις, ζήτησαν επιείκεια και, άλλωστε, έφαγαν πρόστιμα – περίπου 60 – που δεν θα ακυρωθούν σύμφωνα με υπουργική διαβεβαίωση (Θεοδωρικάκος). Πρόστιμα που δεν επιβλήθηκαν στον μη μασκοφόρο Πετράκο –πιθανόν ούτε στους συνεπείς Έλληνες της Αράχοβας που κατέκλυσαν πατείς με πατώ σε τους δρόμους τής «χειμερινής Μυκόνου», χωρίς μάσκες. Και αν διάβαινες με το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να είσαι με κλειστά παράθυρα για να μην κολλήσεις, όπως έλεγε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ο Δημήτρης Κακούσης που πέρασε από την περιοχή πηγαίνοντας προς άλλον προορισμό.

Κατά τα άλλα η χώρα έχει αλωθεί, οι «Έλληνες είναι υπό διωγμό» και το «Σύνταγμα έγινε Καράτσι».