Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Με σφραγίδα Αυτιά

Το μισό δελτίο του ραδιοφωνικού Σκάι τα Σαββατοκύριακα είναι παραγωγή Γιώργου Αυτιά. Αλλεπάλληλα τα μαγνητοφωνημένα ρεποερτάζ από την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του που παίζονται στο μαγκαζίνο. Και αυτό το Σάββατο ήταν πάνω από πέντε –και λίγα λέμε. Φαίνεται πως το ξέρει ο Αυτιάς και γι’ αυτό φροντίζει όλες τις συνεντεύξεις του να τις «σφραγίζει» λέγοντας πάνω στα λόγια των συνεντευξιαζόμενων διάφορα «ναι», «μάλιστα», «φυσικά» και άλλα συναφή, Λόγια δηλαδή περιττά, που δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο να δηλώνουν την προέλευση των ηχογραφημένων που αναπαράγονται. Για να μην ξεχνιόμαστε...

** Ο Σφιντέρσκι σκοράρει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ και αν το γκολ μετρούσε θα γινόταν τότε το «3-0». Αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο σπίκερ του ραδιοφώνου δεν αντιλαμβάνεται την ακύρωση, του λένε από το στούντιο πως ακυρώθηκε, «όχι, μετράει» επιμένει εκείνος, «το συνδρομητικό διόρθωσε την κάρτα και από 3-0 την έκανε πάλι 2-0», τον ενημερώνουν και, με τα πολλά, ο σπορτκάστερ δέχεται την ακύρωση. Πάλι καλά που μετά από λίγο ο Σφιντέρσκι διαμόρφωσε το τελικό 3-0, αυτή τη φορά με έγκυρο γκολ.

** Κακούσης και Πετρόπουλος διαβάζουν στην εκπομπή τους («Σεμνά και Ταπεινά», Alpha 9,89) στοιχεία για το ποιες χώρες συνταγογραφούν τα τεστ για τον κορωνοΐό. «Και αυτά δεν τα έγραψε η Αυγή ή η Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά ο Ελεύθερος Τύπος», διευκρινίζουν και ρωτούν: «Ούτε Ελεύθερο Τύπο διαβάζουν;»