Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Η αξιοπρέπεια του Τζόκοβιτς

Ο Τζόκοβιτς, όποια και αν είναι η εξέλιξη του σίριαλ που προκάλεσε αυτός με τις βαλκανικές μαγκιές του, βοηθούμενος και από την Αυστραλία με την άλλα αντ’ άλλων συμπεριφορά της, γίνεται ο εμβληματικός Αρχηγός

των Ατάκτων. Αν μείνει στη μακρινή ήπειρο, θα είναι για τους απανταχού «αντί-» ο μεγάλος νικητής απέναντι στη «δικτατορία των εμβολίων», που επέβαλε τα «θέλω» του και νίκησε ολόκληρη χώρα και ένα (υποτίθεται) τεράστιο σύστημα καταστρατήγησης της ανθρώπινης ελευθερίας. Αν απελαθεί θα είναι το μεγάλο θύμα ενός (επίσης υποτίθεται) παγκόσμιου μηχανισμού καταπίεσης.

Ανάμεσα στα δύο έχει χαθεί κάτι σημαντικό: η αξιοπρέπεια του Τζόκοβιτς που θα τον έκανε να τους πετάξει στα μούτρα τη βίζα και να τους πει «δεν με θέλετε μια, δεν σας θέλω δέκα». Ο Σέρβος με ψέματα, παλινωδίες και αυθαιρεσίες επέλεξε να παλέψει για να γίνει ήρωας. Ήδη έχει γίνει. Φυσικά μόνο για τους «αντι-», τους συνωμοσιολόγους και αυτούς συντελούν στην ομηρία τής ανθρωπότητας από έναν φονικό ιό. Οι υμνητές του ήδη αγιογραφούν τον Τζόκοβιτς ως φιλάνθρωπο, με  κοινωνική προσφορά. Αγνοώντας ότι η μεγαλύτερη προσφορά του θα ήταν να γίνει το καλό παράδειγμα για να αναχαιτιστεί η μάστιγα και όχι για να ενισχυθεί το Κίνημα της άρνησης. Η μάστιγα που στοιχίζει ζωές, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ανάρτησης 9:45 το πρωί τής Κυριακής: Το ξημέρωμα της 16ης Ιανουαρίου μάς βρήκε η πληροφορία ότι το δικαστήριο της Μελβούρνης απέριψε την έφεση του Τζόκοβιτς κατά της απέλασής του. «Ήρωας»!