Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η Σοφία, η Γεωργία, οι «καθωσπρέπει»

Η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον δρόμο για να ξεσκεπαστούν οι «καθωσπρέπει». Με την τόλμη της έσπασαν τα φράγματα και πνίγηκε η Ελλάδα από τη λάσπη που κρυβόταν κάτω από γυαλιστερές επιφάνειες –όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και της τέχνης. Η Γεωργία Μπίκα έκανε κάτι εξίσου τολμηρό, αλλά ακόμα πιο εκρηκτικό. Μίλησε εδώ και τώρα! Δεν το άφησε να ωριμάσει μέσα της για να το βγάλει. Κατάγγειλε αμέσως, υπέμεινε έναν δεύτερο βασανισμό περιμένοντας τον ανακριτή και τον ιατροδικαστή τυλιγμένη από την αηδία τής εφιαλτικής βραδιάς της («δεν μπορούσα να πλυθώ, να βγάλω από πάνω μου τη βρώμα»).

Στάθηκε μπροστά στην κάμερα, με θάρρος ασύλληπτο για ένα κακοποιημένο 24χρονο κορίτσι. Εκτέθηκε στη δημοσιότητα, με τον κίνδυνο της χλεύης και της αποδοκιμασίας, αλλά βρέθηκε –χωρίς να το περιμένει, χωρίς να το επιδιώκει– μέσα στην τεράστια αγκαλιά ενός κόσμου που οργίζεται, συμπαρίσταται και διαδηλώνει αυθόρμητα στους δρόμους, όπως έγινε το βράδυ τής Παρασκευής στην Αθήνα.

Η Σοφία και η Γεωργία, μίλησαν για όλους αυτούς/αυτές που κακοποιούνται με κάθε τρόπο, όχι μόνο τη γενετήσια. Και τάραξαν τον κόσμο των κακοποιητών, «καθωσπρέπει» και μη.