Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Θύμα τού μπάχαλου και ο 97χρονος Μίμης Πλέσσας

Το (αταξικό!) μπάχαλο χτυπάει παντού: δεν διαχωρίζει τους αναγνωρίσιμους από τους κοινούς πολίτες. Χτύπησε και έναν σπουδαίο της Μουσικής, τον 97χρονο Μίμη Πλέσσα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, που επανήλθε το πρωί της Τετάρτης στον Real fm ύστερα από απουσία δύο ημερών (ήταν απών και το βράδυ από το δελτίο τού Αντένα), ανέφερε εκτάκτως μια πληροφορία που μόλις είχε λάβει. Ότι ο μουσικοσυνθέτης είναι εγκλωβισμένος επί τρεις μέρες, χωρίς ρεύμα, στο σπίτι του στην Καλλιτεχνιούπολη. Και διευκρίνισε ότι την πληροφορία τού την έδωσε ο Δάκης και ήταν έγκυρη. Λίγα λεπτά μετά, βγήκε στο τηλέφωνο του ραδιοσταθμού η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα και την επιβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι έχει κάνει αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα για το πρόβλημα σε όποιους αρμόδιους χωρίς να παίρνει απάντηση. Η μετακίνηση από το σπίτι τού Μίμη Πλέσσα ήταν αδύνατη καθώς στον δρόμο υπήρχε, και υπάρχει, στρώμα πάγου.

Βέβαια, δεν είναι μόνο η καταγγελία για τον Μίμη Πλέσσα που ακούστηκε στα Μέσα. Ακροατές και τηλεθεατές μιλάνε για μεγάλης διάρκειας διακοπές ρεύματος που έφταναν ακόμα και στις τρεις ημέρες, ενώ αναφέρθηκαν και περιπτώσεις με έγκυες γυναίκες που δεν είχαν θέρμανση στα σπίτια τους λόγω πολυήμερης διακοπής. Και η αβεβαιότητα συνεχίζεται.

** Η φωτογραφία που εικονογραφεί τo θέμα είναι από το σπίτι τού Μίμη Πλέσσα. Δημοσιεύτηκε πριν από περίπου έξι χρόνια στην Espresso.