Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Πήρε τη συνέντευξη που είχε απωθημένο για 26 χρόνια

Είχε απωθημένο 26 χρόνων να πάρει συνέντευξη από τον Γιώργο Σιδέρη ο Θέμης Σινάνογλου, όπως γράφει προλογίζοντας το θέμα του στο Φως των Σπορ. Είναι «ο μόνος μεγάλος παίκτης με τον οποίο δεν είχα μιλήσει», αναφέρει. Και τελικά τα κατάφερε μόλις τώρα, όταν αναζήτησε τον παλαίμαχο σπουδαίο γκολτζή για μια δήλωση σχετικά με τον θάνατο του Στέλιου Σεραφείδη, ενός άλλου μεγάλου των γηπέδων που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη. (Το Φως τού αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέροςτής πρώτης του σελίδας, ενώ καλύπτει το θέμα με τέσσερις συνεντεύξεις σε δύο εσωτερικές σελίδες, μεγάλου σχήματος). 

Ο Σιδέρης, όπως και ο Γιώργος Δεληκάρης, αποχωρώντας από τα γήπεδα έριξαν πέτρα πίσω τους και εξαφανίστηκαν από τα Μέσα. Τουλάχιστον για τις παλαιότερες γενιές δημοσιογράφων, θα ήταν επιτυχία όποιος κατόρθωνε να τους αποσπάσει έστω και μια δήλωση. Στην περίπτωση του Δεληκάρη η επιτυχία ήρθε πριν από χρόνια στα Νέα από τον συνάδελφο Μανώλη Σαριδάκη –με συνέντευξη που, και μόνο για τη σπανιότητά της, απετέλεσε δημοσιογραφικό γεγονός. 

Στην περίπτωση του Γιώργου Σιδέρη ο δημοσιογραφικός στόχος επετεύχθη  δια της τεθλασμένης. Ο Σινάνογλου ζήτησε τη δήλωση για τον Σεραφείδη, και… 

–Δεν θέλω να μου πείτε ότι σας παρέσυρα για άλλα, ενώ το θέμα μας είναι ο Σεραφείδης, αλλά...

Αλλά στην ουσία τον παρέσυρε να  πει αρκετά, έστω και με παρακαμπτηρίους…  

–Γιατί δεν μιλάτε τόσα χρόνια;
Τι να πω, λεβέντη μου; Εμείς δώσαμε χαρά στον κόσμο με τις πράξεις μας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...
–Και γιατί δεν πάτε στα γήπεδα;
– Είμαστε και κάποιος ηλικίας...

Δύσκολα έβγαιναν οι απαντήσεις, αλλά τελικά προέκυψε μια συνέντευξη που μπορείς να την πεις και «συλλεκτική». Και, σίγουρα, είναι επιτυχία για τον Θέμη Σινάνογλου και το Φως.