Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

«Ήμουν το παιχνιδάκι κάποιων δημοσιογράφων που ήθελαν να το πυροβολούν»

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι μιλάει, 16 χρόνια μετά, για το ξέσπασμά του στην πιο εκρηκτική συνέντευξη Τύπου με τα πολλά... «cazzo» 

Το ξέσπασμα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι τον Δεκέμβριο του 2005, μετά από το 2-2 του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, έχει μείνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας. Τότε, ο Ιταλός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου ήταν

εκρηκτικός. Χτυπώντας συνεχώς το χέρι στο τραπέζι, και επαναλαμβάνοντας σε κάθε σχεδόν φράση το «cazzo» (που παραπέμπει σε συνήθη σεξουαλική αναφορά), μίλησε με τρόπο που δεν έχει ξεχαστεί 16 χρόνια μετά. Και να πού ήρθε ο καιρός να μιλήσει σε ένα ελληνικό Μέσο για εκείνο το ανεπανάληπτο παραλήρημα οργής. 

Το gazzetta.gr έκανε αυτό που όλο και λιγότερο συμβαίνει στα ελληνικά Μέσα ενημέρωσης: δημοσιογραφική αποστολή! Ταξίδεψε με τον Δημήτρη Σαμόλη και τον Βασίλη Τεμπέλη στη Βερόνα. Οι δύο δημοσιογράφοι συνάντησαν τον Μαλεζάνι στη «La Giuva», σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Βερόνα, στα βουνά της βόρειας Ιταλίας, όπου ο Ιταλός προπονητής ασχολείται πλέον με την παραγωγή κρασιού.

Έγινε μια μεγάλη συνέντευξη –από αυτές που παλιά στις εφημερίδες χρειάζονταν πολυσέλιδα για να «απλωθούν»– στην οποία ο Μαλεζάνι αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων από την καριέρα του. Όλα όσα ειπώθηκαν είναι άκρως ενδιαφέροντα, όμως για εμάς στην Ελλάδα –αλλά και για το δημοσιογραφικό σινάφι ιδιαίτερα– ξεχωρίζει η εξήγηση του Ιταλού για εκείνο το ξέσπασμα, το οποίο απέδωσε και σε δύο δημοσιογράφους που έφτιαχναν αρνητικό κλίμα, όπως υποστηρίζει, σε βάρος του και σε βάρος τού του Γιάννη Βαρδινογιλαννη. «Θυμάμαι ότι τότε υπήρχαν 10-12 αθλητικές εφημερίδες που έγραφαν και έγραφαν», είπε και ανέφερε ότι «εκείνο το βράδυ έδειξα δυο δημοσιογράφους».

«Ήταν δύο συγκεκριμένοι...» 

Σύμφωνα με τον Μαλεζάνι, στην ομάδα υπήρχαν κάποιοι παίκτες που έδιναν με κάθε λεπτομέρεια σε αθλητικούς ρεπόρτερ ό,τι γινόταν και ό,τι λεγόταν στα αποδυτήρια. Η αντίδρασή του τότε, ήταν να σταματήσει τις ομιλίες στις ομαδικές συναντήσεις με τους παίκτες και να μιλάει χωριστά στον καθένα, ώστε να απομονώσει τις διόδους διαρροής. «Μιλούσα μόνο μετά τα ματς, στις συνεντεύξεις Τύπου και… φινίτο.  Και καθώς δεν μιλούσα τόσο πολύ, καθώς δεν είχα σχέσεις με δημοσιογράφους, οι Έλληνες δημοσιογράφοι με έβλεπαν κάπως. Δεν είχα φίλους δημοσιογράφους, γιατί προέκυψε αυτό το θέμα και μετά η ομάδα δίκαια με απομόνωσε», λέει και προσθέτει ότι:

«Ήμουν το μοναδικό παιχνιδάκι κάποιων δημοσιογράφων που ήθελαν να το πυροβολούν. Ήταν δύο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι ήταν φυσιολογικοί».  

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη για το gazzetta.gr