Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ανδρέα, φθάσαμε ή πλησιάζουμε στην τρίτη ηλικία...

«Ας περάσουμε στην εφεδρεία προσφέροντας την έμπειρη γνώμη ή τις  συμβουλές μας»

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αποτελεί, σύμφωνα με τον Γιάννη Δατσέρη, μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι για τον ίδιο, και γενικότερα για τη γενιά του

Πολυτεχνείου «ήταν η τελευταία φορά που επιδιώξαμε την αρχηγία της Δημοκρατικής Παράταξης» αφού «συμπληρώσαμε την τεσσαρακονταετία και φθάσαμε ή πλησιάζουμε την τρίτη ηλικία». Αυτό αναφέρει το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του στο protagon.gr με το οποίο αναλύει τις απόψεις του για τις αρχαιρεσίες στο κόμμα. 

Ο Γιάννης Δατσέρης παλιότερα έχει προκαλέσει με τις θέσεις του για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, που τον έφεραν προσωρινά σε ρήξη με τους φίλους του Βαγγέλη Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο. Το 2014, μάλιστα, είχε δηλώσει ότι «προσωρινά υπάρχει ένα αγκάθι (σημ.: με τον Βενιζέλο) όμως θα ξαναγαπηθούμε. Εδώ ξαναγαπηθήκαμε με τον Λοβέρδο».

Ο Δατσέρης καταλήγει στο άρθρο του γράφοντας:

«Ο Μιτεράν έλεγε πως μεταξύ προεκλογικής και μετεκλογικής περιόδου συμβαίνει ένα καθοριστικό γεγονός. Οι ίδιες οι εκλογές. Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ στέλνει ένα σαφές μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο και στη γενιά μας, του Πολυτεχνείου και της Αλλαγής: ήταν η τελευταία φορά που επιδιώξαμε την αρχηγία της Δημοκρατικής Παράταξης. Συμπληρώσαμε την τεσσαρακονταετία και φθάσαμε ή πλησιάζουμε την τρίτη ηλικία, ελάχιστοι θα έχουν ενεργό ρόλο στην πρώτη γραμμή, ας περάσουμε στην εφεδρεία προσφέροντας την έμπειρη γνώμη ή τις  συμβουλές μας. Καιρός να αρχίσουν οι επόμενοι, με τις παρέες τους, να συνεχίσουν την Ιστορία, αρκεί να μην το κάνουν σαν τον Τσίπρα ή με τους Τσίπρες»

Ο Γιάννης Δατσέρης, στο υστερόγραφο του άρθρου του αναφέρει ότι για τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν θα γράψει τίποτα θετικό ή αρνητικό «ως την 25 Μαρτίου 2022» οπότε «θα συμπληρώνει 100 μέρες ηγεσίας». 

Δείτε εδώ το άρθρο στο protagon.gr