Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Η Ευγενία, το κορίτσι που ξεχώριζε μέσα στον ανδρικό πληθυσμό τού παλιού ΔΟΛ

Του συνωστισμένου από δημοσιογράφους μεγάρου τής πλατείας Καρύτση

Άλλη μια βόμβα θλίψης έσκασε από τα σάιτ. Άλλη μια αποχώρηση από τη ζωή ενός αγαπημένου δημοσιογραφικού ονόματος. Έφυγε η Ευγενία Χριστοπούλου! Γιατί φεύγουν και τα δυνατά, τα δυναμικά πλάσματα. Την πρωτογνωρίσαμε στην ΟΜΑΔΑ του ΔΟΛ, το ιλουστρασιόν αθλητικό περιοδικό, υπό τη διεύθυνση του κοινού φίλου Θοδωρή Σγουρδαίου. Μια εξαιρετική συνάδελφος, με έναν εκρηκτικό δυναμισμό, που ξεχώριζε για την πένα της, το πνεύμα της, τον αυθορμητισμό της, τη δημοσιογραφική της αντίληψη, φυσικά και τα δροσερά νιάτα της. Ξεχώριζε μέσα σε ένα πλήθος ανδρών αθλητικών (και μη αθλητικών) συντακτών, στο ιστορικό μέγαρο του Συγκροτήματος, στην πλατεία Καρύτση –το συνωστισμένο τότε από «αναρίθμητους» δημοσιογράφους όλων των εκδόσεων.

Ξαναβρεθήκαμε αργότερα στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, τη φιλόδοξη εφημερίδα του Πώποτα που κυκλοφόρησε έχοντας κάνει προηγουμένως σπουδαίες μεταγραφές δημοσιογράφων από τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου –από τα οποία (λέγεται, όχι αβάσιμα, ότι) φαγώθηκε όταν τους μπήκε στη μύτη και πήγε να πάρει μερίδιο από το αναγνωστικό κοινό τής δημοκρατικής παράταξης –τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στις δόξες τους και σε ψήφους, αλλά και σε αναγνώστες που πλημμύριζαν με χρήμα τα εκδοτικά ταμεία.

Πέρασαν χρόνια και οι δρόμοι μας με την Ευγενία έσμιξαν πάλι διαδικτυακά, στο facebook. Από το οποίο μας τροφοδότησε μια σειρά από κείμενά δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος (και όχι μόνο) που αναδημοσιεύτηκαν εδώ, στο μπλογκ του Harddog, με τη συναίνεσή της. Θα επαναλάβουμε ορισμένα από αυτά, ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη της.

Με την Ευγενία, που κινήθηκε επί χρόνια και στον τηλεοπτικό χώρο, είχαμε μια ακόμα κοινή φίλη που έφυγε οδυνηρά από τη ζωή, αφήνοντας προηγουμένως ένα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ (δείτε εδώ και εδώ) κείμενο αγάπης για τη ζωή, τη ζωή που τελικά έχασε: τη Χριστίνα Κ.

Φίλες και συνάδελφοι η Ευγενία και Χριστίνα, δεν υπάρχουν πια σε τούτον τον κόσμο. Ίσως να βρεθούν πάλι στο επέκεινα, αν συναντιούνται εκεί οι ψυχές. Αν… Ποιος γύρισε για να μας πει;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δυο-τρεις αναδημοσιεύσεις κειμένων της Ευγενίας Χριστούπουλου, από το αρχείο του Harddog, θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες και μέρες.

Διον. Βραϊμάκης