Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ζητείται η επιστροφή στην «κανονικότητα» για τις συνθήκες εργασίας των αθλητικών συντακτών

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) .  Ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Συνδέσμου και στο τραπέζι τέθηκαν πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη για επιστροφή στην «κανονικότητα» όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας  των αθλητικών συντακτών στους αθλητικούς χώρους. Τόνισε ιδιαιτέρως το θέμα της μεικτής ζώνης, την αύξηση του αριθμού των δημοσιογράφων που εισέρχονται στα γήπεδα, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου, με προτεραιότητα φυσικά των μελών του ΠΣΑΤ. Ένα άλλο θέμα που τέθηκε ήταν η απασχόληση των άνεργων αθλητικών συντακτών. 

Ο ΠΣΑΤ, μετά την επιτυχία του 8ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού στην Αρχαία Ολυμπία, του οποίου συνδιοργανώτρια ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συνεχίζει τις  δράσεις του για τη διάδοση και την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε τη διοργάνωση στην Περιφέρεια μιας σειράς εκδηλώσεων για τα ΜΜΕ και τον αθλητισμό, τη συνέχιση της συνεργασίας μας στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», τη συμμετοχή του ΠΣΑΤ στα προγράμματα οδικής ασφάλειας (Road Safety), καθώς και σε αυτά του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών του Υφυπουργείου Αθλητισμού. 

**Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.