Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Περιμένουν όλοι να μιλήσει ο Ιβάν

Τα όσα δεν συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ στην διάρκεια των τελευταίων ωρών, δηλαδή από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δημιουργούν νέο ιστορικό δεδομένο. Δεν θυμάμαι ποια ήταν η προηγούμενη φορά που οπαδοί μιας μεγάλης ομάδας διέκοψαν με επεισόδια έναν αγώνα και η διοίκηση έμεινε βουβή για τόσες ώρες. Η επιλογή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παραμένει σιωπηλή μοιάζει δηλωτική της επικρατούσας κατάστασης: εδώ και καιρό, στον ΠΑΟΚ περιμένουν όλοι να μιλήσει ο Ιβάν Σαββίδης. Κι όσο εκείνος δεν εμφανίζεται για να μιλήσει, η σιωπή εκλαμβάνεται ως απουσία. Και απόντος του αφεντικού συμβαίνουν γεγονότα σαν αυτά της Κυριακής - όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, παντού, σε όλες τις μεγάλες ομάδες.

Πώς έφτασε εδώ μια ομάδα, η οποία πριν από 10 ημέρες δούλευε με το όραμα να “πιάσει” τον Ολυμπιακό και να βρεθεί έναν βαθμό πίσω από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα; Αυτό που πληρώνει ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια των δύο τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος είναι το τίμημα της αισιόδοξης προεκτίμησης που είχε κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου το περασμένο καλοκαίρι. Εκείνο τον καιρό, που ο Σαββίδης έβαλε ψηλά τον στόχο της ευρωπαϊκής πορείας ο Ρουμάνος προπονητής έπρεπε να εξηγήσει ότι με αυτό το ρόστερ, που δεν είχε το απαιτούμενο βάθος, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να απαιτεί από την ομάδα του να αντεπεξέλθει {...}

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου του Βασίλη Σαμπράκου στο gazzetta.gr. Έχει τίτλο «Μόνο ο Σαββίδης έχει τις απαντήσεις»