Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Επίθεση κατά Αλαφούζου σε δυο διαδοχικές εκδόσεις

Βέργης: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν φτάσει στα αυτιά μου κάποιες φήμες ότι δεν ήμουν αρεστός στο ‘‘περιβάλλον Αλαφούζου’’» 

Τέσσερις ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της απόλυσής του από τον Σπορ fm, που έγινε με εντολή τού ιδιοκτήτη του, Γιάννη Αλαφούζου (όπως του αναγγέλθηκε), ο Βασίλης Βέργης πέρασε στην «Αντεπίθεση»– όπως ακριβώς είναι

ο τίτλος τής εκπομπής που διατηρούσε για πολλά χρόνια στον αθλητικό ραδιοσταθμό. Το πρώτο «χτύπημα» έγινε στη χθεσινή (Τετάρτη) έκδοση της Live Sport, της οποίας είναι εκδότης-διευθυντής. Η εφημερίδα τού Ομίλου Φιλιππάκη βγήκε με ηχηρό πρωτοσέλιδο για τη «Νέα… ιστορική συμπόρευση» (υπέρτιτλος στο βασικό θέμα) των Γιάννη Αλαφούζου-Βαγγέλη Μαρινάκη με στόχο την πτώση της διοίκησης της ΕΠΟ. Έχοντας τίτλο «Χέρι-χέρι» στο ρεπορτάζ Σάββα Λιβάνιου, έκανε λόγο στις πρωτοσέλιδες προβολές για «συνεχείς αλλαγές της στάσης Αλαφούζου την τελευταία 5ετία», αναφέρθηκε στη «σημερινή συμμαχία των ‘‘αιωνίων’’» και υποστήριξε ότι έγινε «πάσα στον Λ. Αυγενάκη για ‘‘πίεση’’ σε FIFA/UEFA» ώστε να αντικατασταθεί η Διοίκηση της ομοσπονδίας με Διοικούσα Επιτροπή».

Το άρθρο της Πέμπτης

Η δεύτερη επίθεση έγινε στην έκδοση της Πέμπτης, αυτή τη φορά με άρθρο του Βασίλη Βέργη που προβλήθηκε στην κορυφή της πρώτης σελίδας με τίτλο: «Γιάννη Αλαφούζε, πες στον κόσμο με ποιον ‘‘έχεις πόλεμο’’, σε ποιο ‘‘στρατόπεδο’’ ανήκεις και ποιον έχεις ‘‘συμπολεμιστή’’». 

Ο Βασίλης Βέργης αναφέρεται στην επιτυχία τής εκπομπής του που είχε από τον Μάιο του 2015 (σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις περιλαμβάνεται ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες όλων των ραδιοσταθμών στην πρωινή ζώνη 10-12) και αναρωτιέται αν ξαφνικά έγινε «κακός παραγωγός» ή «κακός άνθρωπος» και αν είπε στον ραδιοφωνικό αέρα «κάτι που πρόσβαλε τον ιδιοκτήτη». Αναφέρει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν φτάσει στα αυτιά μου κάποιες φήμες ότι δεν ήμουν αρεστός στο ‘‘περιβάλλον Αλαφούζου’’».  Ως «περιβάλλον»  εννοεί άτομα που «κάποια εποχή μπορεί να τον βρίζουν, τώρα τον αποθεώνουν». 

Η απόλυση σε λιγότερο από τρεις ώρες μετά την εκπομπή

Η τελευταία εκπομπή στον Σπορ fm τού Βασίλη Βέργη (που διατηρούσε με τον διευθυντή του σταθμού Βάιο Τσούτσικα, ο οποίος, όπως έγραψε ο ίδιος, ήθελε να αποτρέψει την απόλυση, αλλά δεν μπόρεσε) έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η μετάδοσή της ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι και στις 14.47 δέχτηκε τηλεφώνημα «στο οποίο μου ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ζήτησε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΝΗ μου από τον σταθμό». Στο ερώτημά του για ποιον λόγο απολύεται, του μεταφέρθηκε ότι ο ιδιοκτήτης τού σταθμού είπε: «Έχουμε πόλεμο και ο κύριος Βέργης έχει διαλέξει το άλλο στρατόπεδο», εννοώντας προφανώς εκείνο της πλευράς Μελισσανίδη. Αργότερα ο Βασίλης Βέργης έμαθε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν δυσαρεστημένος για τον τρόπο που η Live Sport αντιμετώπισε πρωτοσέλιδα την επίθεση στο αυτοκίνητο του Αθανασίου Κουτρίκη, προέδρου Εφετών και μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. 

Η απόφαση του ραδιοσταθμού ανακοινώθηκε στον δημοσιογράφο και επίσημα με εξωδικαστική καταγγελία τής σύμβασης του, το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του. «Αντιλαμβάνεστε τη… βιασύνη του κ. Αλαφούζου να με διώξει μετά από τόσα χρόνια, παρόλη την επιτυχία της συγκεκριμένης εκπομπής», σχολιάζει ο αρθρογράφος, ο οποίος θέτει τρία ερωτήματα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον καλεί «αν ΜΠΟΡΕΙ», όπως αναφέρει εμφατικά, να απαντήσει:

1. Με ποιον έχει πόλεμο αυτή την εποχή;
2. Στο πλευρό ποίου πολεμάει;
3. Σε ποιο στρατόπεδο κατατάσσει τον δημοσιογράφο;

Συμπληρώνει, ερωτώντας: «Μήπως πολεμάει την ΕΠΟ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει στηρίξει τη συγκεκριμένη διοίκηση; Μήπως πολεμάει ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ (…) με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ανατροπή της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ και τον διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής;» 

Ο Βασίλης Βέργης υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του «έντιμα και σταράτα» όπου και αν εργάζεται και αναφέρει: «Έχει τα κότσια ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος να πει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αυτά που μου μεταφέρθηκαν ως απόψεις του και αιτία της απόλυσής μου;» 

** Πατήστε με τον κέρσορα στα πρωτοσέλιδα και στο απόσπασμα του άρθρου για καλύτερη ανάγνωση.