Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η υποτιθέμενη «ιερότητα» του Θεάτρου, είναι δευτερεύουσα

Προηγείται το «ιερό» της ζωής 

Λυπάμαι αλλά δεν συνυπογράφω διχαστικές πρωτοβουλίες αντιεμβολιαστικές στο AVAAZ, κι ας προέρχονται από ανθρώπους που είναι φίλοι και αγαπώ. Εχοντας την ιδιότητα του ηθοποιού και του συγγραφέα, θεωρώ πως κανείς μας δεν θα χαθεί αν δεν δει Μπέκετ και Κολτέζ για κάποιο χρονικό διάστημα, και κυρίως αν

βλέποντάς τα έργα τους επαληθεύει προσωπικές δυστοπικές θεωρίες συνωμοσιολογίας. Με ενδιαφέρει, πριν από όλα, να μη χαθεί η ζωή ενός ανθρώπου. Αυτό είναι το «ιερό». Η υποτιθέμενη «ιερότητα» του Θεάτρου, έρχεται δευτερεύουσα. 

 Αν το θυμικό κάποιων εκτονώνεται σε ρόλο κοινωνικού λήντερ ανά τόσο, δεν θα επικυρώσω την φιλοδοξία τους ή την όποια ιδεοληψία τους, όπως δεν θα επικυρώσω το παιγνίδι του αντισταρικού σταρ σύστεμ που εκπροσωπεί ο νεόκοπα θρησκόληπτης ιδεολογίας  κ. Σερβετάλης. Τελεία και παύλα.

«Μαζί δεν είμαστε...» παιδιά. 

ΥΓ: Πιθανόν πρεσβεύουμε άλλους κόσμους. Αν, και στον ίδιο Κόσμο. (Ή όχι...; )

ΣΗΜ: Και αναγκάζομαι για πρώτη φορά να το πω τόσο καθαρά και τόσο κάθετα, δημοσίως. Έχοντας επίγνωση πως ο δημόσιος διάλογος στα social media πάντα εκτρέπεται σε οπαδικές συμπεριφορές δυστυχώς. Τα όρια στον διάλογο, είναι διάλογος. Η καταστρατήγησή του, όχι.

Τσιμάρας Τζανάτος
(Ανάρτηση του ηθοποιού και συγγραφέα στο fb)