Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Εκδρομές για πάρτι στη Βουλγαρία!

Φοιτητική «απόβαση» στη Βουλγαρία διοργανώνεται από ομάδες με εξειδίκευση στη διασκέδαση, σε μία περίοδο που ο παρανομαστής με τη γείτονα χώρα είναι κοινός και αποτυπώνεται στη δραματική επιδημιολογική κατάσταση και δη, στην ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία των δύο Βαλκανικών χωρών.

Στη Βουλγαρία η ώρα-«μηδέν» για τις υγειονομικές μονάδες της χώρας έχει έλθει και τα αποτελέσματα του τέταρτου πανδημικού κύματος είναι αποκαρδιωτικά: 334 θάνατοι μόλις χθες, Τρίτη, με 5.280 κρούσματα. Συνολικά, η γείτονα χώρα μετρά απανωτά «χτυπήματα» από την Covid-19 και ο «μαύρος» απολογισμός των θυμάτων είναι 25.408 νεκροί επί συνόλου 638.048 μολύνσεων. Την ίδια στιγμή, η χώρα μας κατέγραψε την Τρίτη νέο αρνητικό ρεκόρ με 8.613 κρούσματα, εκ των οποίων 1.440 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Και μπορεί κατά τον μήνα Νοέμβριο το μοναδικό κοινό σημείο που ενώνει Ελλάδα και Βουλγαρία να είναι οι στάχτες που σκορπίζει στο διάβα της η επέλαση του κορωνοϊού, ωστόσο, ορισμένοι σχεδιάζουν εκδρομές για πάρτι, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και με προορισμό τη γειτονική χώρα, υποσχόμενοι νύκτες με ατελείωτη διασκέδαση και αλκοόλ, χωρίς να υπολογίζουν, ωστόσο, τον κίνδυνο εισαγωγής νέων κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδρομή σε γνωστή πόλη της Βουλγαρίας -που προτιμάται κατά τη χειμερινή περίοδο- δεν διοργανώνεται από μία, αλλά από 11 ομάδες, και η συμμετοχή εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 2.000 εκδρομείς (!), οι οποίοι θα αναχωρήσουν με πούλμαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και φυσικά της Θεσσαλονίκης, στις αρχές του Δεκεμβρίου.

** Απόσπασμα από ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά στο thesstoday.gr. Διαβάστε εδώ τη συνέχεια. Από ποιες πόλεις, πέραν της Θεσσαλονίκης, αναμένονται οι αναχωρήσεις, πόσο στοιχίζουν τα εκδρομικά πακέτα, πόσοι αναμένονται να μετακινηθούν και άλλα