Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Απόλυση Βέργη από Αλαφούζο: «Ήταν μια απόφαση την οποία θα ευχόμουν να αποτρέψω, αλλά δεν μπόρεσα...»

Τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από τον Σπορ fm 

Η συνεργασία του Βασίλη Βέργη με τον Σπορ fm διεκόπη την περασμένη Παρασκευή ξαφνικά και αναίτια – ή, τουλάχιστον, χωρίς φανερή αιτία. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι απολύθηκε από τον αθλητικό ραδιοσταθμό με προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη του, του Γιάννη Αλαφούζου. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι απόφαση άλλου και σίγουρα, όχι του διευθυντή του σταθμού Βάιου Τσούτσικα, με τον οποίο ο Βέργης είχε καθημερινή πρωινή εκπομπή, την «Αντεπίθεση. Άλλωστε και μετά την απόλυση, ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε σε διαδικτυακή ανάρτησή του τον Τσούτσικα φίλο του, τονίζοντάς το με κεφαλαία γράμματα. Μάλιστα, τον ευχαρίστησε δημοσίως για την εξαιρετική συνεργασία τους, «αλλά και για την στάση που κράτησε στο θέμα» του.

Προφανέστατα ο διευθυντής του σταθμού προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποτρέψει την απόφαση του ιδιοκτήτη, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από την ανάρτηση Βέργη αλλά και από όσα είπε ο ίδιος προλογίζοντας, μόνος του πλέον, την «Αντεπίθεση» της Δευτέρας. Αφού ανέφερε ότι ήταν τιμή του που δούλεψε με τον Βασίλη Βέργη, υπογράμμισε ότι «η προσωπική μας σχέση συνεχίζεται, η επαγγελματική διακόπηκε» και κατέληξε στον πρόλογό του: «Ήταν μια απόφαση την οποία θα ευχόμουν να μπορούσα να αποτρέψω. Δεν μπόρεσα, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε διαφορετικά». 

Υπάρχει λόγος, αλλά μόνο υποθετικός...

Η απόλυση απετέλεσε έκπληξη. Ο Βέργης, με μαχητική πένα και λόγο, τοποθετήθηκε για χρόνια απέναντι σε δυνάμεις που είχαν επιρροή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούσε να δυσαρεστήσει τον Αλαφούζο –το αντίθετο. Τώρα αν οι σχέσεις στο ποδοσφαιρικό τοπίο τού μεγαλοπαραγοντισμού άλλαξαν και οι συμμαχίες αναδιατάχθηκαν, είναι μια άλλη υπόθεση.

Στο κάδρο των υποθέσεων για την απόλυση, μπορούμε να βάλουμε και το δεδομένο ότι ο Βέργης αποτελεί κορυφαίο στέλεχος της Live Sport, της οποίας ανάλαβε τη θέση τού εκδότη όταν η εφημερίδα άλλαξε ιδιοκτησία και πέρασε από τα χέρια των Λάβδα-Βογιατζίδη στον Όμιλο Φιλιππάκη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα ποδοσφαιροεκδοτικά συμφέροντα. 

Το σίγουρο είναι ότι ο Βέργης, αν και κατ’ εξοχήν άνθρωπος των  εφημερίδων (διευθυντικό στέλεχος σε σειρά εντύπων), ο λόγος του και τα ρεπορτάζ του θα λείψουν από τα ερτζιανά όπου θήτευσε με επιτυχία στην ΕΡΑ Σπορ και αργότερα, την εποχή της ακμής Μπόμπολα, στον Sentra 103,3. Και στους δυο σταθμούς διατηρούσε με τον Νίκο Ασημακόπουλο την επιτυχημένη εκπομπή «Φουλ επίθεση».

Όμως, το ίδιο θα λείψουν τα ερτζιανά και από τον Βέργη, που, αν και «εφημεριδάς», αγαπούσε ιδιαίτερα το ραδιοφωνικό μικρόφωνο και στο διάστημα που έμεινε εκτός εργασίας, μετά την παραίτησή του από τον Πήγασο, έλεγε ότι εκείνο που του λείπει πολύ είναι το ραδιόφωνο. 

**Στη φωτογραφία, δεξιά ο Βασίλης Βέργης και αριστερά ο Βάιος Τσούτσικας.