Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Η χώρα με το πιο ακριβό ίντερνετ παγκοσμίως: 364 € τον μήνα!

Κάπου στη μέση του πίνακα η Ελλάδα - Χαμηλό το κόστος σε άλλες βαλκανικές χώρες 

Η χρήση του Ίντερνετ έχει γίνει σαν το ηλεκτρικό ρεύμα, σαν το νερό: «ρέει» συνεχώς και αδιάκοπα σε σπίτια, γραφεία, επιχειρήσεις –ακόμα και στον δρόμο. Έχουν περάσει πάνω από δυο δεκαετίες από τότε που «μπαίναμε» με πολλή προσπάθεια στο Διαδίκτυο (δεν έφτανε πάντα μία), μέσω τής τηλεφωνικής μας γραμμής –με ειδική χρέωση– την οποία διακόπταμε για να συνδεθούμε με τον νέο άυλο κόσμο που μας πρόσφερε ο κυβερνοχώρος. Τώρα ανοίγεις το κομπιούτερ, το λάπτοπ, το τάμπλετ, το κινητό, και το «νερό» σε περιμένει εκεί. Και δεν χρειάζεται ειδική χρέωση, όπως τότε, ανάλογα με τον χρόνο που είσαι «μέσα». Πληρώνεις με τον μήνα για όσο καταναλώνεις, χωρίς χρονοχρέωση. Πληρώνεις πολλά; Στην Ευρώπη σχετικά φτηνά, στην Αφρική πανάκριβα. 

Σύμφωνα με έκθεση της comparethemarket, στοιχεία της οποίας βρήκαμε στο lifo.gr, στην Αιθιοπία το Διαδίκτυο είναι υπόθεση ακραίας πολυτέλειας αφού η συνδρομή φτάνει στα 364 ευρώ το μήνα. Η δεύτερη τιμή παγκοσμίως είναι μεν υψηλή, αλλά απέχει πολύ από εκείνην της Αιθιοπίας. Είναι τα 84,84 ευρώ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το φτηνότερο Ίντερνετ παγκοσμίως υπάρχει σε χώρα της Ευρώπης, στην Ουκρανία, με μόλις 5,20 ευρώ τον μήνα. Μεταξύ 110 χωρών που εξετάστηκαν, η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση, με πολύ μεγάλη διαφορά, προς το ακριβότερο, από άλλες βαλκανικές χώρες όπως είναι η Βουλγαρία και η Τουρκία. 

Δείτε εδώ, στο lifo.gr, πού ακριβώς και με πιο κόστος, κατατάσσεται η χώρα μας. Μαζί θα βρείτε και δύο πίνακες, με τις δέκα πιο ακριβές και ισάριθμες πιο φτηνές χώρες σε παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ – με υπολογισμό σε στερλίνες.