Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τότε που οι εφημερίδες έγραφαν...

...και είχαν δύναμη, απήχηση, υψηλές πωλήσεις και νεύρο

Τριάντα χρόνια πριν, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 1991, υπήρχαν πολυάριθμες ομοιότητες με το σήμερα σε πολλούς τομείς: στην πολιτική, στην ακρίβεια, στις συντάξεις, στην υγεία, στην πανεπιστημιακή

(μη) ειρήνη, στο αστυνομικό δελτίο (φρικτές παιδεραστίες), στην ακρίβεια -ακόμα και στα τηλεοπτικά ριάλιτι που μόλις ξεμύτιζαν («Ραντεβού στα τυφλά»). Η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι τότε οι εφημερίδες είχαν δύναμη, απήχηση, μεγάλες κυκλοφορίες και, κυρίως, ΕΓΡΑΦΑΝ και επηρέαζαν. 

Ο Άγγελος Μενδρινός ανοίγει το πλούσιο αρχείο του και σε ένα δημοσίευμα με εξαιρετικό ενδιαφέρον, στο News Center (newscenter.gr), δίνει την εικόνα εκείνης της εποχής –τριάντα χρόνια πίσω– με δημοσιεύματα και φωτοτυπημένα έντυπα αποσπάσματα από τον Οκτώβριο τoυ 1991. Ένα θέμα που μυρίζει παλιό δημοσιογραφικό χαρτί –με εκείνην την αξέχαστη η μυρωδιά που έχει εκλείψει. 

Αξίζει να το διαβάσετε ή, έστω, να το δείτε για τα περίπου 15 «αποκόμματα» εφημερίδων, με τίτλους, κείμενα, ακόμα και σκίτσα, Μαζί και μια σημαντική αναφορά στον Χάρρυ Κλυνν.

Δείτε εδώ το θέμα στο newscenter.gr