Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Μεταγραφικά σίριαλ στον Τύπο

Ο Γ. Βαρδινογιάννης, ο Χάτζι, ο... Τσαουσέσκου, Ο Κοσκωτάς και οι «πράσινοι» που πήραν άλλο χρώμα 

Η «Αθλητική Ηχώ» (κατά κύριο λόγο), ο «Φίλαθλος» και το «Φως των Σπορ» τουλάχιστον για μια εξαετία (!!!) έγραφαν και αποκάλυπταν πτυχές του φλερτ της οικογένειας Βαρδινογιάννη με την κυβέρνηση Τσαουσέσκου για τον… Γιώργο Χατζή, με καταγωγή από την Μεσολακιά Σερρών και την Κωνσταντινούπολη. Πάντως στην πορεία εμφανίστηκαν και τα ΜΜΕ του Γιώργου Κοσκωτά (24 Ώρες) που δημιουργούσαν εμπόδια! Επαφές, συζητήσεις επί συζητήσεων, ταξίδια, παιχνίδια ποδοσφαιρικής αντικατασκοπείας και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Η μεταγραφή του Ντόρου Νικολάε, η ελληνοποίηση του Χουάν Ρότσα, οι μάχες με Φιορεντίνα και Γιουβέντους, δεκάδες στόχοι και λαμπερά αποκτήματα (Κόλεφ, Νίλσεν, Φίτος, Εστερχάζι), αλλά και η παρουσία του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό της Σεβίλλης ανάμεσα στη Στεάουα με την Μπαρτσελόνα με ήρωα τον «κέρβερο» Ντουκαντάμ!

Πώς οι «πράσινοι»… Ντέταρι, Μητσιμπόνας, Χατζίδης και Μπονόβας πέρασαν στο απέναντι στρατόπεδο, αλλά και οι απίθανες τακτικές του κουβαρντά Κοσκωτά, που μοίραζε τα δισεκατομμύρια (δραχμές) σαν μαρουλόφυλλα! Όλα αυτά σ’ ένα βίντεο που σκιαγραφεί μια εποχή που ακόμη και τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ονόματα, όπως ο… Ντιέγκο Μαραντόνα, ήταν στους μεταγραφικούς στόχους των «αιωνίων» αντιπάλων! 

**Από το Όλα Πράσινα (olaprasina1908.gr) του Γιώργου Σπανουδάκη. Δείτε εδώ το θέμα και το σχετικό βίντεο.