Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Αρχίζει το Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ

Οι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου εργασίες του τριμερούς 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ αρχίζουν την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, με πλούσια θεματολογία και εισηγητές καθηγητές πανεπιστημίου, Ολυμπιονίκες, πολλά μέλη της οικογένειας του αθλητισμού και συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες. Το 8ο Διεθνές σχολείο του ΠΣΑΤ, το οποίο επανέρχεται στις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και της International Sports Press Association (AIPS), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Χορηγός του 8 ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ, στην Αρχαία Ολυμπία (27-29 Οκτωβρίου 2021) είναι το αθλητικό ΙΕΚ CMP Sports School

Το απόγευμα της Τετάρτης (27/10), στις 17:00, έχει προγραμματιστεί η Τελετή Έναρξης του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ, με τις εργασίες του να αρχίζουν αμέσως μετά με την πρώτη ενότητα, η οποία αφορά τις «επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό». 

Το πρωί της Πέμπτης (28/10), το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη του θέματος «Παρίσι 2024, Η ισότητα των φύλων, Γυναίκα και Αθλητισμός», καθώς και του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων στην αθλητική δημοσιογραφία. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το σύνδρομο Άσπεργκερ από τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που έκανε ο ίδιος πριν από έναν μήνα. Στο επίκεντρο των εργασιών του τριμερούς 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ θα βρεθεί το απόγευμα της Πέμπτης (28/10) η ενότητα «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 (2021), Τα μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες Αθλητές». 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29/10) ξεκινά με την παρουσίαση από αθλητικούς συντάκτες μέλη του ΠΣΑΤ των βιβλίων τους που έχουν εκδοθεί μέσα στο 2021. Ακολουθεί η ενότητα «Επιστήμη και αθλητική δημοσιογραφία». Στη συνέχεια, θα κάνει παρέμβαση ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, για θέματα της αθλητικής επικαιρότητας και οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ θα κλείσουν με τη θεματική «καινοτομίες στον αθλητισμό», από τον γιατρό και παλιό μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπαδόπουλο

Ο ΠΣΑΤ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά την εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και τον πρόεδρό της Ισίδωρο Κούβελο για τη φιλοξενία που παρέχει για μια ακόμα φορά στον Σύνδεσμό μας.

**Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.