Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Επαναφορά της μικτής ζώνης στα γήπεδα ζητάει ο ΠΣΑΤ

Την επαναφορά της μικτής ζώνης στα γήπεδα ζητάει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, ο οποίος υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι δημοσιογράφοι τού αθλητικού ρεπορτάζ στην εποχή της πανδημίας. Στη μικτή ζώνη συναντώνται οι εκπρόσωποι των Μέσων Επικοινωνίας με τους πρωταγωνιστές των αγώνων για δηλώσεις, εκτιμήσεις και ό,τι άλλο αφορά την ενημέρωση των φιλάθλων. Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ ακολουθεί: 

Η πανδημία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και στον αθλητισμό. Θύματά της είναι και οι αθλητικοί συντάκτες, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα εργάζονται κάτω από κακές συνθήκες. Και βεβαίως με πολλούς περιορισμούς.
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αποφάσισε να στηρίξει τους συναδέλφους που εργάζονται  στην πρώτη γραμμή, δηλαδή μέσα στα γήπεδα, και προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν ρεπορτάζ και να πάρουν δηλώσεις από τους ποδοσφαιριστές. Θα απευθυνθούμε, λοιπόν,  αρχικά στη  Superleague, ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα η μικτή ζώνη των γηπέδων, δηλαδή ο χώρος όπου οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ συναντούσαν τους παίκτες δεν λειτουργεί, με συνέπεια να μην είναι εύκολη η δουλειά των δημοσιογράφων.  
 «Από την ώρα που οι αθλητικοί συντάκτες τηρούν με ευλάβεια το υγειονομικό πρωτόκολλο,  δεν είναι δυνατόν να είναι αποκλεισμένοι από τη μικτή ζώνη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.