Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Αστυνομικοί με πολιτικά τού έσκισαν το σακίδιο στο Μοναστηράκι...

...για μια υποψία

Για τη «μικρή επανάσταση» που συντελέστηκε χθες στο Παρίσι, με τη βελτίωση της αστυνόμευσης στη γαλλική πρωτεύουσα και τον μεγαλύτερο σεβασμό στον πολίτη, αναφέρεται ο Μιχάλης Μιτσός στις Αγιογραφίες του στα Νέα. Και με αφορμή αυτή, γράφει μεταξύ άλλων για τα δικά μας: 
«Κάπως έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις δυνάμεις ασφαλείας. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί τους έλληνες υπουργούς Προστασίας του Πολίτη. Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας με πολιτικά, που στο όνομα της αντιμετώπισης πραγματικών ή υποθετικών κινδύνων μπορούν να ελέγξουν όποιον θέλουν, με όσο ιταμό ύφος θέλουν και όσο βίαιο τρόπο θέλουν: ένας φίλος έλεγε στις προάλλες ότι τον σταμάτησαν στο Μοναστηράκι και του έσκισαν το σακίδιο, ψάχνοντας προφανώς για να ναρκωτικά. Υποχρεούνται φυσικά να δείξουν ταυτότητα –αλλά οι πιτσιρικάδες είναι συνήθως αρκετά ψαρωμένοι για να ζητήσουν κάτι τέτοιο. 

» Ο συνάδελφος Προκόπης Δούκας περιέγραψε χθες στον τοίχο του μια κωμικοτραγική σκηνή στη Μιχαλακοπούλου, όπου ένα αυτοκίνητο με σβηστό φάρο και δύο κοστουμάτους αστυνομικούς πήγε κι έπεσε πάνω σε ένα λεωφορείο και στη συνέχεια το καταδίωκε μέχρι την ΕΡΤ ζητώντας του τα ρέστα επειδή, λέει, τους έκλεισαν».