Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ο δάσκαλος των γκολ φανερά σπούδαζε, κρυφά έκανε προπονήσεις

Πολλές φορές τα όνειρα των γονιών διαφέρουν από αυτά των παιδιών. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Γιώργου Μασούρα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, τα Κεχρινά Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας. Μετρά 488 κατοίκους η ιδιαίτερη πατρίδα του ήρωα του «Σουκού Σαράτσογλου» και στα 380 μέτρα υψόμετρο οι κάτοικοι βγάζουν το μεροκάματο από τη κτηνοτροφία.Η διαδρομή από τα τις πλαγιές του όρους Πεταλά μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη μαγική βραδιά του 3-0 επί της Φενέρ δεν ήταν εύκολη. Έκρυβε δυσκολίες και σκληρή δουλειά.

Τρεις κοπέλες κι ένα αγόρι έχει η οικογένεια του Μασούρα κι ο μικρός χρειαζόταν συχνά να βοηθά τον πατέρα του στην «βαριές δουλειές». Όμως έπαιρνε και τα γράμματα. Καλός μαθητής μπορούσε να ξεφύγει από το περιβάλλον του χωριού και να αλλάξει τη ζωή του. Αυτός ήταν κι ο λόγος που 14 χρόνων βρέθηκε στην Αθήνα για να προετοιμαστεί καλύτερα για τις Πανελλήνιες και να μπει σε μια σχολή. Όμως ο μικρός έπαιρνε… καλούς βαθμούς και στην μπάλα. Το είχε αποδείξει ως ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Κεχριάς.

Στην πρωτεύουσα πήγε στον Απόλλωνα, αλλά δεν υπέγραψε δελτίο. Η φαμίλια του τον είχε στείλει να σπουδάσει, όχι για να παίξει μπάλα κι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογράψει δελτίο ήταν η συγκατάθεση του πατέρα. Φανερά σπούδαζε, κρυφά έκανε προπονήσεις.

** Απόσπασμα από θέμα του Άγγελου Μενδρινού στο newscenter.gr με τίτλο «Ο δάσκαλος των γκολ». Ολόκληρο εδώ.