Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Με... επικεφαλή τη Βίκυ...

«Συγχαρητήρια για τα ωραία Ελληνικά σας» είπε η Βίκυ Καγιά στη Βικτόρια Χίσλοπ μετά το χορευτικό τής τελευταίας στο νέο Dancing With The Stars. Και αμέσως άρχισε να της μιλάει Αγγλικά, ίσως επειδή η ίδια η Βίκυ ενίοτε σκοτώνει τα Ελληνικά, αν κρίνουμε από το εκείνο το δολοφονικό «επικεφαλή» που εξεστόμισε περί το τέλος τής εκπομπής.
Κατά τα άλλα το νέο Dancing With The Stars, του Star, απέχει σε πολλούς τομείς (δασκάλους/λες χορού, κριτές, παρουσιάστρια, σκηνικά) από εκείνο του πρώτου διδάξαντος, του Αντένα. Ίσως γι' αυτό τα νούμερα τηλεθέασης κινήθηκαν στην πρεμιέρα χαμηλά: 12,8% στο σύνολο και 13,7% στο κοινό 18-54 Δεν αποκλείεται, βέβαια, στη συνέχεια να μάθει και να συνηθίσει το κοινό τούς νέους συντελεστές. Προς το παρόν, με... επικεφαλή(ς) την Καγιά στην παρουσίαση, το πράγμα δεν τσούλησε

Ως προς το γλωσσικό, αυτά  συμβαίνουν όταν, αν και βγάζεις ψωμί από την ελληνική τηλεόραση και μιλάς ώρες επί ωρών σε αυτήν, δεν φροντίζεις τα Ελληνικά σου, αλλά βελτιώνεις τα Αγγλικά σου που τα πετάς με κάθε αφορμή, σε όποια σόου, Και, ακόμα, αυτό συμβαίνει όταν έχει ξεχωριστή θέση στο βασικό του λεξιλόγιο το «Ουάου!»