Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

«Ανθολόγιο» Μπογδάνου

Η Ναυτεμπορική «ανθολόγησε», με τον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου, προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Μερικές από αυτές:     

- Τον Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Μπογδάνος συντάχθηκε σε συζήτηση στο twitter με προφίλ χρυσαυγίτη που ανέφερε ότι περίμενε να χάσει τις εκλογές

ο ΣΥΡΙΖΑ για να εισβάλουν τα τανκς στην ΕΡΤ. «Ψηφίστε σωστά και το’ χουμε» τον προέτρεψε επί λέξει προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Η επίμαχη αναφορά ενόχλησε και τη ΝΔ με την τότε Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, να ανακοινώνει ότι ο κ. Μπογδάνος δεν επρόκειτο να είναι υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεών του. «Συμπεριφορές σαν του Μπογδάνου είναι ξένες στη ΝΔ» είχε πει τότε η κυρία Σπυράκη αλλά λίγους μήνες αργότερα η ηγεσία του κόμματος άλλαξε γνώμη και του πρότεινε να κατέλθει υποψήφιος.

- Τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Μπογδάνος δημοσιοποίησε στοιχεία διαδηλωτή ο οποίος συμμετείχε σε επεισόδια εναντίον δυνάμεων του ΜΑΤ σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Η ενέργεια του βουλευτή προκάλεσε την οργή του ΚΚΕ το οποίο κατήγγειλε «χαφιεδικού τύπου» δημοσιοποίηση στοιχείων. «Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας, με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο, πρόσωπα και παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;» είχε διερωτηθεί τότε το ΚΚΕ.

- Τον Ιούλιο του 2020 ο βουλευτής της ΝΔ έδωσε το «παρών» σε ρατσιστική συγκέντρωση ολιγάριθμων ακροδεξιών στην Πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον τότε υπόδικο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρέσχε ωστόσο πλήρη κάλυψη στον κ. Μπογδάνο λέγοντας ότι «κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμεί».

**Ολόκληρο το κείμενο θα το βρείτε εδώ