Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Μια εισβολή στα χρόνια της χούντας σε... ροκάδικο στέκι

{...} Είμαι σ’ ένα μουσικό πρωινό στο VIPS, Κεφαλληνίας & Πατησίων, γύρω στα 16. Έπαιζαν οι Charms. Εγώ μια ξανθιά κούκλα βλέπω και κατεβαίνει τις σκάλες ένας ψηλός με κοστούμι και ρωτάω την παρέα μου ποιος είναι αυτός. Στην παρέα μας ήταν κι ο αδερφός του Ντέμη Ρούσσου, ο Κώστας, και μου λένε: «είναι ο ντράμερ των Idols» (εννοεί το Νίκο

Τσιλογιάννη, μέλος αργότερα του θρυλικού γκρουπ Μπουρμπούλια). Α! τρέχω, τον σκουντάω στην πλάτη και ζητάω αυτόγραφο. Δεν είχε μαζί του φωτογραφίες και μου γράφει πίσω από μία πρόσκληση: With love Nick Idol. Μετά την γνωριμία ακολούθησε ο αρραβώνας, ο γάμος κ.λπ.


-Τα καλά και κακά που κράτησες από τη ζωή με ένα ρόκερ και πόσο κράτησε αυτό;

Περίπου 8,5 χρόνια. Το σπίτι μας ήταν κοινόβιο κι όταν γκρίνιαζα η απάντηση που έπαιρνα ήταν : μη γίνεσαι αντικοινωνική! Η συμβίωση ήταν δύσκολη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια μέρα τον καιρό της χούντας 7 ασφαλίτες, χωρίς ένταλμα σύλληψης, να εισβάλουν μέσα, ενώ εμείς λείπαμε και μέσα ήταν ο κιθαρίστας Παντελής Δεληγιαννίδης κι άλλοι τρεις φίλοι. Έκαναν επιθεώρηση στο χώρο, τους συλλάβανε και πήραν έναν πίνακα του Τσε Γκεβάρα που είχε ζωγραφίσει ο Τσιλό. Τελικά ο Παύλος Ζέρβας που είχε το Κύτταρο και το Ροντέο «καθάρισε»... Επιστρέφω αργότερα στο σπίτι και κάποια στιγμή χτυπάει η πόρτα. Ήταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος και κατευθύνθηκε στο δωμάτιο που ήξερε ό,τι το "σκατό'' σώθηκε, μαζί κι εμείς!

**Απόσπασμα από τη συνέντευξη ης πρώτης Ελλνίδας dj, της Λένας Στάθη, στον Γιάννη Αλεξίου για το ogdoo.gr. Ολόκληρη εδώ