Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Ο οικείος Νικόλας Βαφειάδης

Δεν έκανε «τρελά νούμερα» στο δελτίο τού Αντένα ο Νικόλας Βαφειάδης, αλλά γενικώς οι ειδήσεις τού καναλιού βρίσκονται από πλευράς τηλεθέασης σε μεγάλη καλοκαιρινή κάμψη και πολύ μακριά από τις χειμερινές επιδόσεις τους. Όμως, ο πολύπλευρος, πολύπειρος και πολυσύνθετος δημοσιογράφος είχε την περασμένη εβδομάδα ένα σερί από καθημερινές παρουσιάσεις τού δελτίου, καθώς απουσίασαν μαζικά οι βασικοί παρουσιαστές του, δηλαδή ο Νίκος Χατζηνικολάου (καθημερινές), η Ρίτσα Μπιζόγλη (Σαββατοκύριακα), αλλά και η Μαρία Σαράφογλου που όποτε χρειάζεται το παρουσιάζει. Ο Νικόλας Βαφειάδης δούλεψε σε αυτό το πόστο ακόμα και το τελευταίο Σαββατοκύριακο, πριν επανέλθει το Δευτέρα η Μαρία Σαράφογλου και από την Τρίτη η Ρίτσα  Μπιζόγλη.  

Προσηνής και σεμνή δημοσιογραφική παρουσία ο Βαφειάδης, άρεσε με τον τρόπο που παρουσίαζε το δελτίο –παίζοντας δηλαδή σε ένα γήπεδο που δεν είναι «δικό» του και σε έναν ρόλο που δεν αποτελεί το δυνατό χαρτί του. Ήταν εξαιρετικά μετρημένος στις ζωντανές συνεντεύξεις, χωρίς το «αστραποβόλο» που έχουν, συνήθως, οι τακτικοί παρουσιαστές των δελτίων στα κανάλια πρώτης γραμμής, ελάχιστα προβεβλημένος στα περιοδικά και στα σάιτ που ασχολούνται με τους «αστραποβόλους», αλλά: οικείος, απλός και συμπαθής στον τηλεθεατή που δεν εντυπωσιάζεται από ονόματα και προβεβλημένους. 

Η τηλεθέαση των τελευταίων ημερών

Την Παρασκευή το δελτίο του Αντένα με παρουσιαστή τον Νικόλα Βαφειάδη είχε 7,2% στο σύνολο και 8,4% στο λεγόμενο δυναμικό κοινό, αλλά το Σαββατοκύριακο παρουσίασε άνοδο. Το Σάββατο είχε 12,7% και 13,1%, ενώ την Κυριακή κινήθηκε στο 10,9% και 7,9%.

Τη Δευτέρα, με τη Μαρία Σαράφογλου στην παρουσίαση, το βραδινό δελτίο του Αντένα είχε 9,7% και 10,2%, ενώ την Τρίτη, πρώτη ημέρα μετά την επάνοδο της Ρίτσας Μπιζόγλη, κατέγραψε 6,0% στο σύνολο και 8,6% στις ηλικίες 18-54.  

Τη Δευτέρα, κορυφαία τηλεθέαση μεταξύ των βραδινών δελτίων είχε εκείνο του Σκάι με 19,9% και 13,9%, ενώ την Τρίτη την πρωτιά τού δελτίου πήρε ο Alpha με 21,4% και 21,8%