Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Ζητείται διοργάνωση φτιαγμένη ειδικά για τις ελληνικές ομάδες

Μετά τ' αποτελέσματα της Πέμπτης, στους φιλελληνικούς κύκλους της Νιόν επικρατεί αναστάτωση και προβληματισμός: αφού, σου λέει, οι επίγονοι του Αριστοτέλη, του Αισχύλου και του Χατζηπαναγή αδυνατούν ν' αντεπεξέλθουν ακόμη και στο Κόνφερενς Λιγκ, μήπως να φτιάξουμε και καμιά άλλη διοργάνωση ή, εν ανάγκη, να επανασυστήσουμε κάποια παλαιότερη, μπας και τους χωρέσουμε κι αυτούς τους δόλιους;

Μπορεί στη λαϊκή πρόσληψη την UEFA να την απαρτίζει ένα μείγμα σύγχρονων Σάιλοκ, αυθεντικών λαμογιών και ψυχρών ιδαλγών της ποδοσφαιρικής ευρω-πιάτσας, αλλά κατά βάθος υπάρχουν και καλά παιδιά στην κοινωνία μέσα. Έτσι, ένας γραφειοκράτης, μόλις μαθαίνει τα καθέκαστα της Πέμπτης, ρίχνει την ιδέα της αναβίωσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αλλά χωρίς τους κυπελλούχους των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών, οι οποίοι θα παίζουν, λέει, με αντιπάλους ανάλογου «κυβισμού». Βολικό μεν, ωστόσο η πρόταση απορρίπτεται. Διότι το απαράτ του ουεφικού οργανισμού συνειδητοποιεί πώς ο Άρης έχει 51 χρόνια να πάρει Κύπελλο. Κι όσο υπάρχουν Κουέστες [sic] και Μπουχαλάκηδες, που ξεδιάντροπα θα κρύβονται πίσω απ' τα δοκάρια, θα  του πάρει άλλο μισό αιώνα.

Εν συνεχεία πέφτει στο τραπέζι το Βαλκανικό Κύπελλο. Νέα απόρριψη, όμως: τι θα γίνει αν της λάχει της ΑΕΚ πάλι η Βελέζ Μόσταρ κι έχουμε κανένα νέο έπος (στα βοσνιακά: η λεγόμενη Μοστάρ-δα);

Η επόμενη εναλλακτική είναι να γυρίσει η UEFA 60 χρόνια πίσω και να διοργανώσει ξανά το Κύπελλο Εκθέσεων, με τον Άρη να πληροί τις προϋποθέσεις λόγω ΔΕΘ και την ΑΕΚ να κερδίζει το «εισιτήριο» λόγω εκθεσιακού κέντρου Σπάτων. Ταμάμ. Μελλοντικά, βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος ν' αναλάβει πρόεδρος της UEFA η... Κεραμέως, που δεν θα το έχει σε τίποτα να βάλει κι εκεί Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής! Οπότε, για να μπαίνεις στο Εκθέσεων, θα πρέπει να γράφεις καλά στην... Εκθεση. Εύκολο ακούγεται, αλλά δεν είναι.

**Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του κειμένου του Νίκου Σαρίδη στο sportday.gr. Τίτλος του «Η... τέλεια διοργάνωση για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη!»