Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021

Ένας Μπορέλι στο Ναύπλιο...

Ήταν, και είναι, ένα από τα γνωστότερα ονόματα εστίασης του Ναυπλίου. Το μαγαζί τού «Μπορέλι», με το όνομα, γέμιζε στην παραλία τις πόλης, έως ότου οι πεζοδρομήσεις έσπρωξαν τον κόσμο προς τα ενδότερα και του μείωσαν σταδιακά πελατεία. ΄Ετσι, ο Μπορέλι, με το όνομα, μετακινήθηκε στις παρυφές της πόλης, στο ήσυχο, όμορφο, όχι εκκωφαντικό, αλλά αγαπημένο από πολύ κόσμο, Βιβάρι. Εκεί ο Μπορέλι της Αργολίδας έστησε την ψαραταβέρνα του με την ωραία κουζίνα –πλάι σε μια σειρά από άλλες ταβέρνες που υπάρχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη λιμνοθάλασσα του χωριού. Και εκεί τον γνωρίσαμε στο καλοκαίρι που εκπνέει... 

Γιατί Μπορέλι;
Γιατί ο ιδιοκτήτης του έχει την εμβληματική χαίτη του Αργεντινού και, ακόμα, επειδή στα νιάτα του (περίπου την εποχή του Μπορέλι, δηλαδή) έπαιζε μπάλα στα ερασιτεχνικά της Αργολίδας και το στιλ του, έλεγαν, έμοιαζε με εκείνο του Νοτιαμερικανού μπαλαδόρου. Οι φίλαθλοι του κόλλησαν το «Μπορέλι», άσχετα αν εκείνος ήταν ή όχι οπαδός του Παναθηναϊκού. Και έτσι, ο Μπορέλι ζει, υπάρχει και ταΐζει κόσμο στην ευρύτερη περιοχή τού Ναυπλίου μέσα από το πρόσωπο ενός Έλληνα επιχειρηματία.