Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021

Μια χαρά… μουσικός σταθμός ο Alpha

Ήταν ιδέα του διευθυντή του, του Τάκη Χατζή, να παίζει το ραδιόφωνο του Alpha πολλή μουσική στις μέρες κορύφωσης της καλοκαιρινής ραστώνης. Έτσι, με τραγούδια που δεν επιλέγονται μόνο από τους μουσικούς επιμελητές αλλά και από δημοσιογράφους ή παραγωγούς εκπομπών, καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες της μαζικής εξόδου (και των μαζικών αδειών στον σταθμό) υπάρχουν εκπομπές λόγου και ειδήσεων έως τις 10 το πρωί και μετά αρχίζει το ατέλειωτο μουσικό πρόγραμμα, με συχνές επισημάνσεις κατά διαστήματα για το ποιος επιλέγει τα τραγούδια σε συγκεκριμένα διαστήματα. Μια χαρά μουσικός σταθμός, δηλαδή, ο Alpha σε αυτό το «νεκρό» (και διαφημιστικά) διάστημα. 

Μένει να δουν οι επιτελικοί του τις μετρήσεις ακροαματικότητας σε αυτό το διάστημα. Οι οποίες μετρήσεις ίσως να μην είναι κακές με δεδομένο ότι οι μουσικοί σταθμοί υπερτερούν, γενικώς, των ειδησεογραφικών σε ακροατήριο. Βέβαια, από τον Σεπτέμβριο ο Alpha ετοιμάζει την επίθεσή του. Ήδη πλαισιώνεται με νέα ονόματα και αναμένεται να συνεχίσει με σχετικά κριτικό πνεύμα όπως και την προηγούμενη περίοδο. Το αν και πόσο θα καταφέρει να βελτιώσει τα ποσοστά του θα το δούμε με τον καιρό. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν σκεφτούμε ότι για χρόνια, και πριν αλλάξει χέρια, ήταν ένας σταθμός που λειτουργούσε σε πολύ χαμηλές στροφές. Ίσα ίσα για να κινείται.

UPDATE: Πάντως, τη Δευτέρα το πρόγραμμα του Alpha 9,89 είναι πλήρες σε ειδησεογραφικές εκπομπές. Ο σταθμός παρακολουθεί με συνεχή ροή τις νέες μεγάλες πυρκαγιές σε Λαυρεωτική και Βίλια. Από νωρίς στην  προσπάθεια ενημέρωσης μετέχει και ο (αδειούχος;) Γιώργος Κακούσης που κάνει την ενημέρωση και τον συντονισμό από το στούντιο.