Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021

Κατερίνα Καινούργιου και Open: Αγάπη που ’γινε δίκοπο μαχαίρι

Κορυφώθηκε την Παρασκευή η διαμάχη του Open με την Κατερίνα Καινούργιου ύστερα από την ανακοίνωση του καναλιού, σύμφωνα με την οποία ο τηλεοπτικός σταθμός «θα ασκήσει δυναμικά κάθε νόμιμο και θεσμικό του δικαίωμα απέναντι σε όλους όσοι εφευρίσκουν και επικαλούνται αναληθείς ισχυρισμούς για να μην τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, καθώς και απέναντι σε όσους συμμετέχουν, υποκινούν και ανέχονται αθέμιτες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές». 
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο παρουσιάστρια έχει αποστείλει εξώδικο στο Open, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο σταθμός προχώρησε σε μείωση κόστους της εκπομπής της, περικόπτοντας σημαντικούς πόρους. Έτσι μειώθηκαν οι ώρες του μοντάζ, οι βάρδιες, ο αριθμός των εξωτερικών συνεργείων, ενώ μετά από αποχώρηση μελών της η δημοσιογραφική ομάδα τής εκπομπής έμεινε υποστελεχωμένη.

Η ανακοίνωση 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του καναλιού είναι η εξής: 

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με το εξώδικο της κυρίας Κατερίνας Καινούργιου προς τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

»Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, θα ασκήσει δυναμικά κάθε νόμιμο και θεσμικό του δικαίωμα απέναντι σε όλους όσοι εφευρίσκουν και επικαλούνται αναληθείς ισχυρισμούς για να μην τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, καθώς και απέναντι σε όσους συμμετέχουν, υποκινούν και ανέχονται αθέμιτες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα απαντηθούν μέσω της νόμιμης οδού όσα ανυπόστατα αναφέρονται στο εν λόγω εξώδικο, ενώ ο σταθμός θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του και της επαγγελματικής δεοντολογίας που πρέπει να τηρείται σε κάθε χώρο και, ιδίως, στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

»Το OPEN, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον τρίτο χρόνο της δυναμικής του λειτουργίας, συνεχίζει απρόσκοπτα, το σχεδιασμό της νέας τηλεοπτικής σεζόν με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή πλουραλιστικού».

Η αγάπη του χειμώνα έγινε πόλεμος το καλοκαίρι 

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Open και Καινούργιου είναι διαμετρικά αντίθετη με εκείνην του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν με αφορμή την πολύ δυναμική αντίδραση της παρουσιάστριας απέναντι στον Αλέξη Κούγια (της έκλεισε το τηλέφωνο στον αέρα επειδή δεν του άρεσε ερώτησή της) και ανακοίνωση του τελευταίου, το κανάλι είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι «στηρίζει απόλυτα τη συνεργάτιδα του, της οποίας το ήθος, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική επάρκεια δεν αμφισβητούνται».

**Δείτε εδώ ό,τι συνέβη τότε, μαζί με την ανακοίνωση Κούγια και την αντίδρασή του στην ανακοίνωση του Open.