Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Όλες οι εφημερίδες τον αγνόησαν, εκτός από δύο που τον τσάκισαν!

«Οι σειρήνες του σκοταδισμού δεν είναι αμελητέες στο εσωτερικό τής ελλαδική Εκκλησίας», γράφει στο κύριο άρθρο της η Καθημερινή, με αφορμή «μια μικρή μερίδα ιεραρχών και ιερέων (που) ταυτίζεται δυστυχώς με τους οπαδούς του παραλογισμού». Καλώς, φυσικά τα γράφει η εφημερίδα. Αλλά στις πάνω από είκοσι προβολές θεμάτων που έχει στην πρώτη σελίδα της, δεν περίσσευε έστω μία για τα λόγια τού μητρόπολη Μεσσηνίας, του κ. Χρυσόστομου, που τόλμησε –γιατί τόλμη ήταν– να ταχθεί ουσιαστικά απέναντι από τις «σειρήνες του σκοταδισμού»; Και δεν ήταν μόνο η Καθημερινή που αγνόησε τον ευθύ, ριζοσπαστικό λόγο τού ιεράρχη. Τον αγνόησε ο αθηναϊκός Τύπος της Παρασκευής πλην δύο εφημερίδων που δεν είδαν τη δήλωση του ιεράρχη από θετική πλευρά, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Την αποδοκίμασαν, την ειρωνεύτηκαν, την κατάγγειλαν στο κοινό τους και τον τσάκισαν. Δηλαδή:

** Η Δημοκρατία έκανε βασικό θέμα της τα λόγια τού μητροπολίτη με τον πηχυαίο περιπαικτικό τίτλο «Ήμαρτον Δέσποτα» και, στον υπέρτιτλο, με τον χαρακτηρισμό «αθεόφοβος» που «επιχειρεί πνευματικό εκφοβισμό των πιστών».

** Η Ελεύθερη Ώρα θεωρεί ότι «Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας το… τερμάτισε», επειδή είπε ότι «είναι αμαρτωλοί όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο».

Και πώς το είπε αυτό ο χριστιανός;  Ότι  «από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία».

Αυτά τα λόγια, αυτήν τη σπάνια και θαρραλέα παρέμβαση, δεν πρόβαλαν στην πρώτη τους σελίδα οι περισσότερες από τις  άλλες εφημερίδες της Παρασκευής –14 συνολικά. Μια μικρή προβολή είχε μόνο ο Ελεύθερος Τύπος, στα περιεχόμενα του πρώτου θέματός του, γράφοντας: «Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό, ούτε οι ιερείς».