Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

Γιώργος Μανιώτης κατά αθλητικών εφημερίδων και μπάλας με... οργή

Μπορεί δεκάδες μεγάλοι τού πνεύματος να έχουν μιλήσει με σεβασμό και θαυμασμό για το ποδόσφαιρο, αλλά ένας δικός μας, ο Γιώργος Μανιώτης, έχει μείνει στην εποχή που δεν αν δεν το κατηγορούσες δεν ήσουν διανοούμενος και αν δεν το αποκαλούσες «όπιο τού λαού» δεν ήσουν πολιτικό ον. Ξαφνικά επιτέθηκε στο ποδόσφαιρο ο πολυγραφότατος συγγραφέας, με μανία και με νεφελώδεις σοφιστίες. Και προς επίρρωση ότι το ποδόσφαιρο εξυπηρετεί το σύστημα, είπε ότι όλα τα φρικτά δελτία ειδήσεων τελειώνουν με το πράσινο τερέν, εννοώντας τις αθλητικές ειδήσεις, κάτι που δεν ισχύει πλέον για πολλά κανάλια –τόσο πίσω έχει μείνει και τόσο ανακυκλωμένοι είναι οι παλιοί αφορισμοί που χρησιμοποιεί. 

Μαζί με αυτά, σφοδρή ήταν και η επίθεσή του στις αθλητικές εφημερίδες –μόνο στις αθλητικές, γιατί, βέβαια, οι πολιτικές τού χρειάζονται για προβολή, για συνεντεύξεις, κριτικές και ό,τι άλλο μας εξυπηρετεί. 

Όλα αυτά τα ακούσαμε το Σάββατο, στο δεύτερο μέρος συνέντευξής του στο Τρίτο Πρόγραμμα. Υπάρχει και τρίτο, τελευταίο. Μην το χάσουμε. Θα έχει και αυτό πολλή οργή...