Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Γλυκά Νερά: Είχε γράψει για «λαβράκια» πριν από τους Βρετανούς

Βρετανικές εφημερίδες έδωσαν μια ακόμα διάσταση για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο ο φονιάς να είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που ανακάλυψε η Καρολάιν και έτσι θέλησε να της κλείσει το στόμα. Το θέμα αναπαράχθηκε από ελληνικά ΜΜΕ, έγινα ακόμα και βασικό πρωτοσέλιδο, πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Ψέματα ή αλήθεια, ευφάνταστα ή πραγματικά όλα αυτά, θα φανεί  με τον καιρό. Η ερευνητική δημοσιογραφία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να μην περιμένει έξωθεν πληροφορίες.  Πριν από περίπου 15 ημέρες, στις 21 Ιουνίου για την ακρίβεια, ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε κάνει έναν σαφή υπαινιγμό. «Ίσως βρουν λαβράκια» είχε γράψει για τους Έλληνες δημοσιογράφους, αν ερευνήσουν τι μεταφορές είχε κάνει ο πιλότος τον τελευταίο έναν έως ενάμιση χρόνο. Ανέφερε συγκριμένα: 

«Οι δημοσιογράφοι (πολλοί από τους οποίους ανακάλυψαν "ξαφνικά" την όρεξη για δήθεν ...αποκαλύψεις) μήπως θα έπρεπε να αρχίσουν να ψάχνουν για ποια/ποιες εταιρία/ες δούλευε ο δολοφόνος-πιλότος και τι μεταφορές είχε κάνει, ας πούμε, τους τελευταίους 12 με 18 μήνες. Ίσως βρουν λαβράκια».

Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία διαβάζουμε:
«Με ρωτούν συνεχώς τι εννοώ με όσα έχω γράψει μέχρι στιγμής για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Δέχομαι βροχηδόν μηνύματα, sms και τηλεφωνήματα. Απαντώ: Τίποτε περισσότερο από όσα έχω γράψει με τον τρόπο που τα έχω γράψει».