Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021

Ο υπαινιγμός τού Harddog για την ψυχολόγο (;) και οι ευθύνες των ΜΜΕ

Τι έγραψε το μπλογκ τέσσερις ημέρες πριν «σκάσει» το θέμα τής επιστολής-καταγγελίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων για αντιποίηση επαγγέλματος

Είναι ψυχολόγος (και όχι μαία...) με δίπλωμα η Ελένη Μυλωνοπούλου –που εμφανίστηκε ως η ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από κακοποιούς-τέρατα στα Γλυκά Νερά; Η ίδια αρνείται να απαντήσει ευθέως στο (ευθέως τεθέν) ερώτημα του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Από τη δικηγορική εταιρεία που την εκπροσωπεί αναφέρεται ότι θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση. Το θέμα αναδείχτηκε την Παρασκευή, αλλά ο Harddog το είχε αναφέρει ακροθιγώς τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, κάνοντας λόγο  για

πιθανή αντιποίηση επαγγέλματος, κάτι που μόλις τώρα αναφέρεται πλέον επισήμως. Μαζί απέδιδε ευθύνες σε Μέσα ενημέρωσης, αν αποδειχτεί ότι έχουν βάση σχετικές καταγγελίες στο διαδίκτυο, αφού έδωσαν βήμα έκφρασης στην ψυχολόγο ή «ψυχολόγο». Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητάει από την Ελένη Μυλωνοπούλου να προσκομίσει εντός δύο ημερών «πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους». Και σημειώνει ότι «οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος». 

Τι είχε γράψει τη Δευτέρα ο Harddog 

Ο Harddog «φωτογράφιζε» τη Δευτέρα το θέμα, χωρίς να αναφέρει ονόματα επειδή δεν θεωρούσε αρκετές τις μεμονωμένες αναφορές ψυχολόγων στα σόσιαλ, αλλά περίμενε «κάτι (πολύ) περισσότερο από τους καταγγέλλοντες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν». Έγραφε συγκεκριμένα τούτο το μπλογκ, αναρωτώμενο στον τίτλο του αν πρόκειται για «δημοσιογραφική ‘‘πατάτα’’»:

«Θα πρόκειται για την ψεύτικη είδηση της χρονιάς –μπορεί και της δεκαετίας– αν ευσταθούν οι διαμαρτυρίες ψυχολόγων στα σόσιαλ μίντια που κατηγορούν για «αντιποίηση επαγγέλματος» συγκεκριμένο άτομο που προβλήθηκε από Μέσα ενημέρωσης και τα οποία του έδωσαν λόγο και βήμα. Επίσης θα πρόκειται για ασύλληπτη δημοσιογραφική «πατάτα» αν αποδειχτεί ότι πράγματι υπήρξε αντιποίηση επαγγέλματος. Βέβαια, δεν φτάνουν οι καταγγελίες και οι αναφορές στα σόσιαλ μίντια για να γίνει πιστευτό αυτό που φαίνεται απίστευτο. Χρειάζεται κάτι (πολύ) περισσότερο από τους καταγγέλλοντες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Ας περιμένουμε να δούμε αν το θέμα είναι σοβαρό ή όχ».

«Το κράτος και τα ΜΜΕ ανύπαρκτα»

Σειρά αναρτήσεων στα σόσιαλ είχαν κάνει λόγο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια σχετικά με την ψυχολόγο ή τη φερόμενη ως ψυχολόγο: «Έχουμε ξεσηκωθεί όλοι οι επαγγελματίες ψυχολόγοι με τα δημοσιεύματα και σκεφτόμαστε να καταφύγουμε νομικά εναντίον της κυρίας για αντιποίηση επαγγέλματος», ανέφερε μια από τις αναρτήσεις, ενώ σε άλλη υπήρχε και καυστική ειρωνεία: «Εντάξει, ‘‘σπούδασε’’ στο ΕΚΠΑ ‘‘θεωρίες προσωπικότητας’’. Εντάξει το κράτος και τα ΜΜΕ ανύπαρκτα ως προς τον έλεγχο. Το έχουμε αποδεχτεί. Τουλάχιστον εμείς ας είμαστε λίγο πιο απαιτητικοί ως προς το πού απευθυνόμαστε (…) Εκτός αν κάνουμε απονεύρωση όχι σε οδοντίατρο αλλά σε άνθρωπο με ‘‘θετική σκέψη’’ που έχει δει στο you tube πολλά βίντεο με εξαγωγή δοντιών».

Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων 

Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου αναφέρει:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους και 

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Η διαγραφή από τη Μεγάλη Στοά

Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε ακόμα ότι η κ. Μυλωνοπούλου είχε διαγραφεί το 2018 από τη «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» στην οποία φέρεται να ανήκε. Η ανακοίνωση των μασόνων αναφέρει ότι η τεκτονική ιδιότητα αφαιρέθηκε από τη συγκεκριμένη κυρία καθώς δήλωσε ψευδώς ότι ασκεί το επάγγελμα της ιατρού με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου.

«Η Ελένη Μυλωνόπουλου – Τσάτση παρέστησε ψευδώς σε όσους συναναστρέφεται μέσα στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς ότι είναι Ιατρός, με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα εις Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας το οποίο και κατονομάζει στο ανηρτημένο βιογραφικό της. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της», αναφέρει η «Μεγάλη Στοά».