Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ο γοητευτικός σταρ του Κορυδαλλού

Η φωτογραφία τής τηλεόρασης του Star, που δείχνει τον δολοφόνο πραυλιζόμενο στη φυλακή, είναι παπαρατσίστικη. Σαν και αυτές που πιάνουν τους σταρ σε προσωπικές ανέμελες στιγμές. Το ίδιο και το βίντεο της ΕΡΤ στο οποίο φαίνεται να τηλεφωνεί. Σταρ και αυτός! Τον έχρισαν ήδη «γοητευτικό» αστέρα ευυπόληπτα χέρια που έχουν γράψει ευπώλητα βιβλία. Στον φονιά των Γλυκών Νερών κάποιοι «απέξω» τού χτίζουν τον μύθο. Χρυσηίδες και χρυσοκάνθαροι της συγγραφής, των μίντια και των σόσιαλ έχουν αναλάβει να μετατρέψουν σε εύπεπτο ένα έγκλημα που, από όπου και να το πιάσεις, δεν καταπίνεται και δεν χωνεύεται από καμιά λογική. 

Του φτιάχνουν το πορτρέτο που πάει κόντρα στα στερεότυπα του κοινού εγκληματία. Δηλαδή, δεν είναι αμόρφωτος, παρανοϊκός, πένης, λούμπεν και αλλοδαπός. Είναι ο «πιλότος», ο «Μπάμπης», ο γόνος «καλής οικογένειας», που ήδη, με τόσα φώτα πάνω του, γίνεται «ρόλος». Για τον οποίο παραφυλάει η κάμερα –όχι απαραιτήτως επαγγελματική– για να τον καταγράψει ανυποψίαστο και για να ακολουθήσει η δημοσιοποίηση με την περιγραφή τής εμφάνισής του: «Μπλε σορτσάκι, γκρι μπλούζα, χέρια στη μέση και συζήτηση με άλλον κρατούμενο που κάθεται απέναντί του σε παγκάκι».

Είναι και αυτή η φωτογραφία, με το βίντεο που ακολούθησε (ποιος τα τράβηξε άραγε και ποιος τα έδωσε στα κανάλια;),  δύο από τα πολλά επεισόδια για τον «γοητευτικό σταρ» τού Κορυδαλλού. Που, μην τον αποκλείετε, κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και ταινία. Ίσως και ευπώλητο βιβλίο. Γιατί ο εγκληματίας με το ευγενικό πρόσωπο εξιτάρει και «πουλάει».